Érik a gigabotrány: Ezrek kerülhetnek az utcára Orbánék embertelen döntése miatt (+fotó)

Az Ukrajna területéről érkezők nagy bajba kerülnek Orbán friss döntése miatt.

Miközben Orbán Viktor Kijevbe utazott, a friss értesülések szerint több ezer, Ukrajnából Magyarországra menekült honfitársunk kerülhet az utcára. Mindez nem meglepő módon a „családbarát” kormányunk legújabb műve.

Kapcsolódó: Valami készül? Bizalmasa elárulta, hova sietett kedd reggel Orbán Viktor

Emlékezetes, hogy Orbán Viktorék kampánya a szomszédos háborúra épült, a várható sorozással hergelték a magyar választópolgárokat, akik közül többen minden bizonnyal a kételyektől, esetleg félelemtől vezérelve a Fideszre rakták az X-et.

Napokkal a választások után a NATO főtitkára Budapesten erősítette meg az addig is nyilvánvalót, miszerint bármiféle NATO-akció kizárólag a katonai szövetség szabályai, hagyományai alapján jöhet létre, azaz a részvételről a tagállamok vezetői döntenek. Jens Stoltenberg megjegyezte, a NATO nem küld katonai missziót Ukrajnába.

Kapcsolódó: Rendkívüli bejelentést tett a vétói miatt méretes csávába került Orbán Viktor (+videó)

A Migration Aid friss bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„Több ezer Ukrajnából menekült magyar kerülhet az utcára – az összes többi menekült hajléktalanszállókra kerül

Elképesztően embertelen döntést hozott a magyar kormány.

A pénteken megjelent rendelet szerint 2024. augusztus 21-től csak egyes ukrajnai területekről érkező menekülteket szállásol el az állam, többek között a kárpátaljai magyarokat: nem.

Ezzel akár több ezer magyar nemzetiségű ukrán menekült veszítheti el a jogosultságát arra, hogy az állam által biztosított szálláson húzza meg magát.

A kormány döntése értelmében szerződést bontanak valamennyi munkásszállóval, panzióval, ahol ukrán menekülteket helyeztek el.

Augusztus 21-től a

az ukrán anyukák a gyerekeikkel kizárólag a Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben kerülnek elszállásolásra,

ezek többnyire hajléktalanszállók.”

Miért utazott Orbán Ukrajna területére?

Kedd reggel kicsivel 8 óra előtt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette a hírt, miszerint Orbán Viktor Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyal.

A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. A két politikus megtárgyalja a magyar–ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is – közölte a sajtófőnök.

Orbán és Zelenszkij mellesleg májusban telefonon tárgyaltak egymással. Erről szintén Havasi Bertalan tájékoztatta a nyilvánosságot. Közleménye szerint a felek a megbeszélés során áttekintették a magyar–ukrán kapcsolatok minden fontos elemét.

Mellesleg időközben Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásai is elkezdődtek. Erről Olga Stefanishyna, a szomszédos ország európai és euroatlanti integrációjáért felelős miniszterelnök-helyettese számolt be június végéhez közeledve a közösségi oldalán.

(Migration Aid/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Bekövetkezett Orbán rémálma: Hiába próbált meg bármit bevetni a kormányfő

Valódi Hírek