Már nem csak Mészáros Lőrinc malacperselyét tömjük: A fia is milliárdokat kaszál

Már nem csak Mészáros Lőrinc zsebébe vándorol a közpénz: a fia is tarolt Piliscsabán.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő kiderítette, hogy Mészáros Lőrinc fia tervezhette és építhette Piliscsabán az Országos Széchenyi Könyvtár (OSZK) raktárépületét.

Zavarja Orbán a könyvtár a várban, így kiköltöztetik a felbecsülhetetlen kincseket

Az Országos Széchényi Könyvtár egyedülálló, felbecsülhetetlen értékű állományát Orbán Viktor már jó ideje szeretné eltüntetni. Valószínűleg zavarja, hogy a budai várat még nem sikerült teljes egészében elfoglalnia, így kulturális intézményekkel is osztoznia kell a hatalmas épületegyüttesen.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Elmentem Piliscsaba szélére, hogy megmutassam ezt a csodát Önöknek, hogy örüljünk közösen!

ELKÉSZÜLT A 18 MILLIÁRDOS (!) CIFRA RAKTÁR AZ ERDŐBEN.

A giccses, méregdrága vörösréz lemezekkel (!) borított épületet MÉSZÁROS LŐRINC FIÁNAK CÉGE TERVEZTE, EGY MÁSIK CÉGE PEDIG ÉPÍTETTE. (Pontosabban mindkettőt konzorciumban, lehet, hogy ők csak a pénz felvételében segítettek.)

Az épület az Országos Széchényi Könyvtár levéltára archívumának fog helyt adni. Azért is érthetetlen ez a méregdrága, hivalkodó csicsa az erdő szélén, mert a nagyközönség soha nem fogja látogatni, ide olyan iratok kerülnek a Várból, ami nem arra való.

Így csak néhány raktáros, pár kutató és az őzek fogják látni. Így csak ők fogják tudni, hogy a bizarr homlokzat »ihletője a könyv, a falevélerezet, valamint a digitalizációra utaló mintázat«. (Ahogyan az OSZK honlapja áradozott a beruházásról.)

Mészáros Lőrinc fia Piliscsabán épített raktárat

És csak az erdei madarak láthatják, hogy – ahogyan az Építészfórum írja – az épület állítólag egy könyvet formáz, az eleje azért csicsás, hogy beleférjen a »Makovecz Bástyája« programba és hogy azért kellett a méregdrága vörösréz burkolat, mert az az időtlenséget jelképezi.

Szerintem inkább egy rongyrázó kleptokráciát jelképez… [A tolvajok hatalma – a szerk.]

A projekt a »Makovecz Bástyája« program keretében épült, de semmi köze Makoveczhez, csak annyi, hogy az ő stílusában próbálta Lőrinc fiának cége megtervezni ezt a raktárt. Amúgy a csak 10 százalékot nyertek a bulin, akkor 1,8 milliárddal lett gazdagabb Orbán strómanja.

Azért jutott eszembe, hogy megnézzem a nagy művet, mert a napokban észrevettem, hogy újabb plusz 2,5 milliárdot vágott oda a kormány a projektre, ezúttal a költöztetésre. Az is kiderült, hogy az épület elvileg már tavaly ilyenkor elkészült, igaz, száz napos késéssel.

De pártunk és kormányunk nagyvonalúan lemondott a kötbérről. Részletek >>ITT<<.”

(Hadházy Ákos / Facebook)

Valódi Hírek