Valami baj van? Sulyok Tamás hirtelen kinevezett egy új államtitkárt

Ősszel várható a nagy kormányátalakítás.

Új államtitkárról döntött Sulyok Tamás

Varga-Bajusz Veronikát a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) államtitkárává nevezte ki Sulyok Tamás köztársasági elnök 2024. július elsejével – közölte a KIM az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az államtitkár feladatkörébe a felsőoktatással, szakképzéssel, a fiatalok sikerességével és a tehetséggondozással összefüggő ügyek tartoznak a jövőben – írták.

Varga-Bajusz Veronika jogász végzettségű, 2015 és 2018 között ifjúságügyi főosztályvezetőként dolgozott, majd a Miniszterelnöki Kormányirodán az oktatási szakterület ügyeivel foglalkozott. Ezt követően, 2020-ban nevezték ki az Erasmus+ programot és más felsőoktatási ösztöndíjakat kezelő Tempus Közalapítvány főigazgatójának. 2023. február elseje óta felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként a Kulturális és Innovációs Minisztériumban dolgozik – áll a közleményben.

Eltűnt Csák János

Mint megírtuk, Csák János az európai parlamenti és az önkormányzati választást követően bejelentette lemondását. Csákot Hankó Balázs, a felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért is felelős államtitkár váltja a minisztériumban.

Sajtóhírek szerint nagyszabású kormányátalakítás várható ősszel, amely a kulturális területet jelentősen fogja érinteni.

Valódi Hírek