Lesújtó hírek érkeztek a szlovákiai halálos vasúti balesetről – megszólalt a miniszterelnök-helyettes

Friss információk érkeztek a Szlovákia területén történt vasúti baleset kapcsán.

Mint arról lapunk is beszámolt, súlyos baleset történt egy vasúti átkelőnél Érsekújvár közelében, ahol a Prágából Budapest felé tartó, 279-es jelzésű Eurocity vonat egy autóbusszal ütközött. A balesetben az első értesülések szerint

4-en meghaltak, 5-en megsérültek.

Az információk szerint a vonaton körülbelül 100-an utaztak, a szerelvényt a cseh vasúti társaság alkalmazottja vezette. A szlovák vasúttársaság pótlóbuszokat küldött a helyszínre, ahova időközben több mentőautó és mentőhelikopter is érkezett.

Kapcsolódó: Busszal ütközött a Budapestre tartó Eurocity: Négyen meghaltak, többen megsérültek

Friss információk érkeztek a Szlovákia területén történt vasúti baleset kapcsán

A hírek szerint

7-re emelkedett a szlovákiai súlyos vasúti baleset halálos áldozatainak száma,

miután a kórházban az egyik sérült meghalt – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a mentőszolgálat operációs központjának (OSZZS) közlésére hivatkozva pénteken.

A szerencsétlenségnek, amely Érsekújvár (Nové Zámky) közelében egy vasúti átkelőnél történt csütörtökön, további 5 sérültje van. A mozdonyvezetőt és az autóbusz sofőrjét is kórházba szállították, állapotukról nem adtak tájékoztatást.

Az áldozatok a buszon tartózkodtak a baleset idején, a vonat utasai közül nem sérült meg senki.

A szlovák hatóságok közlése szerint egyelőre vizsgálat tárgyát képezi, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta-e a balesetet. Robert Kaliňák szlovák miniszterelnök-helyettes pénteken a tragédia okainak gyors kivizsgálására szólított fel a közösségi oldalán.

(MTI/Robert Kaliňák/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek