Tényleg nincs megállás? Mélyen a bukszába kell nyúlnunk a hétvégén, érkezik az újabb áremelkedés

Mutatjuk, hogy alakul a hétvégén a benzin és a gázolaj ára.

Szombaton is drágulás várható a hazai töltőállomásokon, ezúttal a benzin ára emelkedik 3 forinttal. Várhatóan az alábbi számokkal találkozhatunk a hétvégén a magyar kutakon:

95-ös benzin: 613 forint/liter

Gázolaj: 629 forint/liter

A héten folyamatosan drágult a benzin és a gázolaj

Csütörtökön 2 forinttal drágult a benzin, kedden is emelkedtek az üzemanyagárak. Rossz hír ez a közlekedőknek, az üzemanyagok literenkénti ára ugyanis már jócskán meghaladja a 600 forintot.

Emlékezetes, hogy Nagy Mártonék tavasszal adták ki az ukázt a kereskedőknek, akik kénytelenek voltak az áraikat lejjebb tornázni, hogy elkerüljék a kabinet haragját.

Nem mellékes, hogy a kormány több mint 40 forinttal drágította az üzemanyagokat januárban. A kabinet szerint erre „brüsszeli nyomás” miatt volt szükség, ám Orbán Viktor decemberben elárulta, az áremelés mértékéről a kormánya döntött.

Nagy Márton épp a drágulás napján fakadt ki

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Központi Statisztikai Hivatal jelentése alapján megállapította, hogy mind a benzin mind a gázolaj esetében csökkenteni kell az árakat. Ezért a kormány felszólítja az üzemanyagkereskedőket, hogy „a családok védelme érdekében” térjenek vissza a korábbi hónapok gyakorlatához és áraikat mérsékeljék a szomszédos országok átlagára alatti szintre. Ellenkező esetben a kormány továbbra is kész beavatkozni az üzemanyagpiacon

– közölték Nagy Mártonék.

(holtankoljak.hu/Nyugati Fény nyomán)

Kapcsolódó:

Ettől megint a plafonon lesz Nagy Márton: Éllovasok lettünk az EU-ban, de erről nem fog ódákat zengeni a kormány

Elszakadt a cérna Nagy Mártonnál: Ki is adta az ukázt Orbán felettébb zabos minisztere

Valódi Hírek