FRISS: Hajnalban riasztotta a magyarokat rendkívüli bejelentéseivel Orbán (+videó)

Zavarosan beszélt a Kossuth Rádióban Orbán Viktor.

Péntek van, ismét beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A kormányfő Berlinből, a magyar nagykövetség épületéből bejelentkezve adott interjút az állami rádiónak.

A német kancellárral fog tárgyalni

Orbán elmondta, Olaf Scholz német kancellárral fog találkozni pénteken, hétfőn az olasz miniszterelnökkel, szerdán pedig a francia elnökkel fog tárgyalni Párizsban. Orbán tárgyalt a Mercedes elnökével is, amelynek keretében megmutatták neki az új modelleket, amelyek egy részét Kecskeméten fogják majd gyártani.

„Most még titokban, hét lakat alatt tartják azokat az új modelleket, amiket még nem mutattak be. Engem beengedtek – szigorú fegyveres őrizet mellett és titoktartást fogadva – megmutatták az új modelleket, amelyeknek egy részét Kecskeméten fogják gyártani, és amelyek alkatrészeit is Kecskeméten fogják gyártani”

– osztotta meg.

Azt mondta, az egész német autóipar egy nagy átalakuláson megy keresztül, a kérdés az, hogy ebben lesz-e helye a magyaroknak.

„A válasz, hogy lesz, ezzel sok ezer munkahelyet hoznak létre”

– magyarázta a miniszterelnök.

„Ezt az előző kancellárral, Angela Merkellel is sikerült megerősítenem (…) a mindenkori német kancellárral a német-magyar gazdasági együttműködésre rá kell ütni a kóser pecsétet, hogy stílszerű legyek itt Berlinben”

– mondta.

Veszélyben Európa gazdasága?

Orbán elmondta, a másik ok, ami miatt tárgyalásokat folytat a német kancellárral, hogy Európát „a világ gazdaságának többi részétől való elzárkózás veszedelme fenyegeti”.

„Mindenfajta bajok vannak Európában, alapvetően gazdasági teljesítőképesség-romlástól szenvedünk. Valaki úgy akar reagálni erre, hogy akkor zárkózzunk be. Ez tragikus lenne Magyarország számára, mert Magyarország nem tud a mostani életszínvonalon élni, ha csak a tízmillió magyar gazdasági piacára számíthatunk”

– ecsetelte a miniszterelnök.

Hozzátette: a világgazdaság nyitottsága szerinte kulcskérdés. Nem azért – mondta –, mert világkereskedő nemzet vagyunk, ellenben Magyarország a világ számára gyárt.

„Az elektronikától kezdve az autókon keresztül a vegyiparon át, az élelmiszeriparon keresztül, és így tovább”

– vélte, majd megjegyezte: neki és Magyarországnak a német kancellár szövetségese, mert „ugyanebben a cipőben járnak”.

„Németország is egy nyersanyagban szegény ország, ők is termelő ország, mint Magyarország, és el kell adniuk a termékeiket a világban”

– mesélte a miniszterelnök, aki párhuzamot vont a német és a magyar gazdaság között.

A soros elnökségről

A soros EU-elnökséggel kapcsolatban közölte: tárgyalni fognak „nagy európai kérdésekről” is, ugyanis hazánk adja július elsejétől az elnökséget – tudatta Orbán.

„Hogy Magyarország milyen ügyeket tesz az asztalra, meddig akar azokkal előrejutni – Szerbia európai uniós tagságától kezdve az adócsökkentés, a családtámogatások, általában az európai gazdaság versenyképességének ügyében. Ez a három nagy csomag lesz majd az asztalon”

– árulta el. Azt már nem fejtette ki, miért az EU gazdaságának versenyképességével foglalkozik, amikor Magyarország a fogyasztás tekintetében a legutolsó helyre került az EU-ban, ebben a mutatóban már Bulgária is megelőzte Magyarországot – közölte az Eurostat.

Ki a „magyarellenes”?

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke egyetlen céllal dolgozik, hogy ártson Magyarországnak”

– állította a miniszterelnök , aki „magyarellenes vezető”-nek titulálta az Európai Néppárt elnökét. Úgy gondolja, a Néppárt „háború- és migrációpárti szervezet”, szövetséget kötött a liberálisokkal és a baloldallal egy olyan programban, amely „nem jó Magyarországnak” – fogalmazott Orbán.

„Látványos, hogy miután a Fidesz megnyerte június 9-én az EP-választást,

»migrációs bírsággal büntették Magyarországot«”

– rótta fel.

Kapcsolódó: Befutott az újabb pofon Orbánnak: Figyelmeztette a magyar kormányt az Európa Tanács

Orbán szerint „fogy a fehér ember”

Orbán szerint korábban elképzelhetetlen volt, hogy „Németország militarizálódik”, de most ő ezt látja. Azt is mondta Orbán, hogy meglátása szerint

„a keresztény, fehér ember fogy, a muszlim közösség száma pedig nő”.

Hozzátette: ez nem az a Németország, amelyet példaként állítottak Magyarország elé.

„Ez egy színes, megváltozott multikulti ország, ahol százezerszám adják ki a migránsoknak az állampolgárságot”

– jelentette ki Németországról az ázsiai vendégmunkásokat saját országába tömegével behurcoló miniszterelnök.

Videó:

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek