Van, akit elkerül a gazdasági válság: Parragh László újabb zsíros állást kapott Orbánéktól

A Budapest Airport igazgatóságába is bekerült Parragh László.

Kiderült, kik kerülhetnek az újonnan megvásárolt Budapest Airport Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának tagjai közé. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Guller Zoltán, Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) elnöke is bekerül az igazgatóságba – írta meg a 24.hu.

Rájuk bízták a magyar adófizetők egyik legnagyobb befektetését

Beszámoltunk arról, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) június 6-án, késő délután bejelentette, hogy megvették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Így újra

a magyar állam többségi tulajdonába került a Budapest Airport Zrt.

Nagy Márton büszkén jelentette be, hogy 80 százalékos részvénycsomagot szerzett a Budapest Airport Zrt.-ben a magyar állam, és 20 százalékos pakettet vett a francia Vinci Airports. Az utóbbi több mint 70 repülőteret üzemeltet 14 országban.

A vételár 3,1 milliárd euró (1215 milliárd forint), ám ennyivel nem úsztuk meg, még a korábbi tulajdonosok 1,44 milliárd eurós (562 milliárd forint) hiteltartozását is átvállalta az Orbán-kormány befektetőcége.

Lemondott a teljes igazgatóság

A bejelentéssel egy időben Budapest Airport teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.

Az állami nagybevásárlást a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. intézte, és a portál információi szerint az igazgatóságba is delegált tagokat.

Az igazgatóság elnöke Lóga Máté lesz. Ő a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkára. Az igazgatóságba bekerült:

  • Antal Ferenc – a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai tranzakciókért felelős helyettes államtitkára. Antal korábban megjárta a legnagyobb tanácsadó cégeket.
  • Parragh László – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki egész kis cégbirodalmat épített az iparkamara köré. Ráadásul a Mol Nyrt. igazgatóságában is ott ül.
  • Guller Zoltán – a Magyar Turizmus Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke. Guller egy ideje az informatikában is kulcspozíciót tölt be, ő a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. vezérigazgatója. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Gullert egy időre miniszteri biztossá is kinevezte, valamint a Vodafone Magyarország Zrt. igazgatóságába is bekerült.

A Vinci Airports mindössze egy tagot delegált az igazgatóságba: Emmanuel Robert Menanteau-t. Ő a Vinci honlapja alapján

hosszú ideje a légiiparban tevékenykedő szakember.

A csoporton belüli munkamegosztásban az Egyesült Államok, Észak- és Kelet-Európa, valamint Délkelet-Ázsia területért felelős igazgató.

Valódi Hírek