Dübörög a Tiborcz-biznisz: Hatalmasra duzzadta a miniszterelnöki vő bukszája

Tiborcz István szép summát könyvelhetett el a biznisze után.

Orbán Viktor veje nagyot szakított egy tavalyi bizniszén. Tiborcz István ugyanis úgy vált meg egy érdekeltségétől, hogy azt eladta egy másiknak, így az érintett cég továbbra is a birodalmát gyarapítja, sőt, az ügylet jó pár milliót hozott a konyhára.

A 444.hu részletezése szerint az történt, hogy a Diófa Alapkezelő (immár Gránitként ismert) anyacégét, a Tarragona Holding Zrt.-t a BDPST Capital Zrt. eladta a Gránit Banknak. A BDPST Capital mérlegében 263 millió forintos értékben szerepelt a Tarragona, a cégért a Tiborcz résztulajdonában lévő Gránit Bank 8,569 milliárd forint fix árat fizetett.

Emellett a BDPST Capital az értékesített alapkezelő „tavalyi eredménye után fizetendő előzetesen becsült osztalék 10/12 százalékára is jogosult”. Ez körülbelül még 3,5 milliárd forintot jelenthet a BDPST Capitalnak – fejtették ki.

Kapcsolódó: Micsoda örömhír! Tiborcz István bukszája tovább dagadhat a ma történtek után

Végeredményként a BDPST Capital 9,74 milliárd forintos tiszta profitot könyvelhetett el. Az összegből 3,867 milliárd forintot fizetett ki magának osztalékként a miniszterelnöki vő – írta a hvg.hu.

Volt pénz, nincs pénz Tiborcz István biznisze után

Nemrég derült ki, hogy a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. 2023-ban jelentősen alacsonyabb nyereséget ért el, mint a 2022-es évben, amikor 21,5 milliárd forintos profitot könyvelhettek el. Az idei évben a vállalat adózott eredménye 8,8 milliárd forint lett, amely még mindig jelentős összegnek mondható.

Kapcsolódó:

Köddé váltak a milliárdok: Váratlan fordulat történt Tiborcz István életében

Valódi Hírek