Forrnak az indulatok a kormány eszelős terve miatt: Odapörköltek Orbánéknak a szakszervezetek (+videó)

Rövidesen katonák jelenhetnek meg az iskolában, a pedagógusok védelmében fellépő szakszervezetek is megszólaltak a kormány tervéről.

„Gyakorlatilag egy áttalpaló, egy tanfolyam által ő már pedagógussá válik, ez egészen elképesztő, ez a pedagóguspályának az abszolút lenézéséről szól”

– fogalmazott Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője az ATV Híradónak egy, a parlamentben múlt héten elfogadott törvényről.

Aszerint ugyanis az 55. életévüket betöltött honvédek pedagógusokká válhatnak, átképzésükről pedig a tankerületeknek kell gondoskodniuk.

Kapcsolódó: Lépett a „békepárti” kormány: Katonákat vezényelnek az iskolákba Pintérék, ők lesznek az új tanárok

Mit mondanak a pedagógusok védelmében fellépő szakszervezetek a katonák iskolákba vezényléséről?

A PDSZ szerint az intézkedés egyértelműen azt mutatja, hogy az Orbán-kormány gyermekmegőrzőnek tekinti az iskolákat.

„Történik mindez egy olyan Magyarországon, ahol egyébként pedagógusokat nem engednek vissza a pályára bosszúból azért, mert szeptember 15-ig tavaly aláírtak egy olyan papírt, hogy nem kívánnak a státusztörvény hatálya alatt dolgozni”

– fűzte hozzá Nagy Erzsébet.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke úgy fogalmazott, hogy

„utoljára a chilei junta idején vezényeltek katonákat oktatási intézménybe, tehát ez szégyen a magyar társadalomra nézve”

Megjegyezte, nem is érti, hogy gondolja a magát „béke élharcosának” tekintő Orbán-kormány, hogy kötelező honvédelmi nevelést vezet be az iskolában, valamint katonákat vezényel az oktatási intézményekbe.

A honvédelmi oktatásról

Szeptemberben arról tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium, hogy indul a honvédelmi tantárgy próbaoktatása.

„Szeptembertől hat középiskolában, heti egy tanórában indul a honvédelem tantárgy próbaoktatása”

– jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tárca közleménye szerint.

Szalay elmondta, hogy a Belügyminisztérium, illetve a Kulturális és Innovációs Minisztérium közreműködésével kiválasztott intézményekben kezdődő kötelező képzés (!) lehetőséget teremt arra, hogy a diákokban erősítsék a honvédelem fontosságát, a hazaszeretetet és a hazafias gondolkodást.

Közölte, az országban hat intézményben a 9. és a 11. évfolyamban kezdődik meg a honvédelem tantárgy próbaoktatása.

„A szakképzési és a köznevelési intézményekben heti egy tanórában induló kötelező képzés (!) lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok általános ismereteik mellett egy átfogó képet kapjanak a magyar honvédelemmel összefüggő alapfogalmakról, a honvédelem rendszeréről, a haderőnemekről és a haditechnikai eszközökről”

– tette hozzá a tárcavezető.

Kapcsolódó: Rendkívüli bejelentést tett a honvédelmi miniszter: Kötelező lesz katonai ismereteket tanulni a szakképzésben

(ATV Magyarország/YouTube/Nyugati Fény)

Valódi Hírek