Fontos bejelentést tett Karsai Dániel: Az alkotmányjogász reagált a megafonos propagandista embertelen kijelentéseire

Szabadságot mindenkinek!

Szombaton megírtuk, hogy a megafonos Szakács István a szájára vette a halálos betegséggel küzdő Karsai Dániel nevét. A propagandista a felvételen arról beszél, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök elutasította az ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász kérését.

Mint ismert, Karsai azt kérte a köztársasági elnöktől, hogy nyilvánosan nyilatkozzon arról, hogy „elnöki kegyelemben részesíti az embertelen szenvedésnek kitett halálos betegek életvégi döntéseinek végrehajtásában segédkezőket”.

„Karsai Dániel k*pja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira izél. Tehát hogyha annyira olyan állapotban érzi magát,

vegyen be két doboz Xanaxot, oszt viszon’ látásra”

– hangzik el a videóban.

Az esetről pusztán csak azért számoltunk be, mert ilyen fokú embertelen, bestiális megnyilvánulásokat még a jobboldali berkeken belül is ritkán lehet tapasztalni. Bayer Zsolt „mutatványai” szoktak hasonlóak lenni, ám feltételezzük, ezt még (talán) ő sem merné megengedni magának.

Karsai Dániel vette a fáradságot, és közösségi oldalán reagált a történtekkel kapcsolatban. Bejegyzésében többek között kiemelte:

az életről kizárólag Istennek van joga rendelkezni.

Az alkotmányjogász bejegyzését alább idézzük:

„POSZT MORTEM LXXIII. – Szabad akarat Isten és ember előtt

Az elmúlt napokban több helyről elhangzott, hogy az életről csak Isten dönthet. Ebben a kontextusban kissé meglepő módon az orális sz*x is felmerült.

Most erről szeretném kifejteni az álláspontomat. (Nem az orális sze*ről, arról elég annyit tudni, hogy ha jó, akkor nagyon jó, ha nem jó, akkor is jó. Adni és kapni is.)

Én vallásos vagyok. Hiszek abban, hogy egy felsőbb entitás teremtett minket.

Ugyanakkor a teremtés nem lenne teljes a szabad akarat nélkül. Ha nem tudunk elkövetni jót és rosszat egyaránt, nem lenne értelme a létezésnek.

Tegyük fel, hogy az életvégi döntés meghozatala »rossz«. Evilági, azaz jogi eszközökkel megtiltani akkor sem lehet.

Az Isten által adott szabad akaratot nem lehet korlátozni.

Sokan most az asztalra csaphattak. Micsoda? Ezen az alapon akkor engedélyezzük a gyilkosságot, gyerekek abuzálását, a korrupciót?

Természetesen nem.

A mások sérelmére elkövetett »rosszat« nem szabad hagyni. Sok esetben jogi eszközökkel is fel kell ellene lépni. De ha más nem sérül, mint az életvégi döntések meghozatala esetében, úgy a szabad akarat nem akadályozható.

Ez Isten és ember ellen való vétek lenne. És súlyos emberi jogi sérelem. Az elmúlás ugyanis az élet része.

Tehát az elmúlás: létkérdés. Az Alaptörvény egyik legszebb mondata szerint a létezés alapja az emberi méltóság.

Aminek integráns része az önrendelkezési jog. Ami kiterjed az elmúlás idejének és módjának megválasztására is.

Összefoglalva Isten és az emberi jog is azt mondja:

szabadságot mindenkinek!

Mindenkinek szép napot kívánok. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Németország, reszkess.”

(Dr. Karsai Dániel/Facebook)

Valódi Hírek