Közel sincs vége: Meglepőt húzott a szavazatok újraszámlálása előtt a hétfőn kikosarazott Vitézy Dávid

Vitézy Dávid a minap újabb kérvénnyel fordult a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Vitézy Dávid a IV. és a VII. kerület esetében kérvényezte az eredmények megsemmisítését és a szavazás megismétlését. Mindez a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Partizánnak adott válaszából derült ki pénteken.

„Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy további eredmény elleni jogorvoslati kérelmet nyújtott be 2024.06.13-án a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) címezve. A IV. és a VII. kerület vonatkozásában kérvényezte az eredmények megsemmisítését és a szavazás megismétlését”

– áll az NVI válaszában. A bizottság péntek délután 5 órakor tárgyalja a beadványt.

Bonyolódik a helyzet a fővárosban

Az elmúlt napok eseményei teljesen felforgatták Budapestet. Karácsony Gergely csütörtökön bejelentette, a főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi, hogy visszaállítsák a voksolás tisztaságába vetett bizalmat.

Indoklásában elmondta, hogy bár Vitézy csapata nem verte nagydobra, de hétfőn hasonló kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Bizottsághoz (FVB), ám az elutasította a Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt kezdeményezését.

Kapcsolódó: Nem verték nagydobra: Vitézy kosarat kapott hétfőn a Fővárosi Választási Bizottságtól

Azt követte Vitézy keddi bejelentése, miszerint újraszámlálást követel a FVB-n keresztül a Nemzeti Választási Bizottságnál. Szerda este futott be a hír, miszerint a NVB úgy határozott, elfogadja Vitézy fellebbezését. A voksok újraszámlálása pénteken elkezdődött.

Mutatjuk a Partizán friss posztját

(Partizán/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Tűkön ül egész Budapest: Friss hírek érkeztek a szavazatok újraszámlálásáról (+videó)

Valódi Hírek