Ledobta az atomot a miniszterelnök: Péntek reggel riasztotta a magyarokat Orbán (+videó)

Magyarország elérte, hogy nem kell háborúba menni – jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor ismét beszélt a Kossuth Rádióban péntek reggel. Mint ismert, a múlt héten még a választások előtt adott interjút a miniszterelnök az állami rádiónak. Akkor leginkább arról beszélt, hogy közvetlen háborús veszély van Magyarországon, holott nincsen.

Elsőként az uniós bíróság ítéletéről beszélt Orbán. Mint ismert, 200 millió euróra és napi 1 millió eurós késedelmi díjra büntette Magyarországot az Európai Unió Bírósága, mert a magyar kormány nem hajtotta végre a testület korábbi ítéletét.

„Soros György bírósága hozta ezt az ítéletet”

– jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, szerinte a magyar származású amerikai üzletember célja, hogy „eltűnjön a keresztény kultúra Európából”.

Azt is mondta: „töri a fejét” azon, hogyan fizesse ki úgy a büntetést, hogy az jobban fájjon Brüsszelnek, mint Magyarországnak. Hozzátette a kormányfő azt is: ő azt kívánja, bárcsak ennyi pénzt szétoszthatna a magyar családok között.

„Ezek brüsszeliek, ezek sunyik”

– rögzítette Orbán, arra a felvetésre, vajon miért most, a választások után hozta nyilvánosságra a bíróság a döntést. A miniszterelnök úgy felelt: már tudtak róla, „de a brüsszeliek sunyik” – fogalmazott. Szerinte azért csak most lett nyilvános a döntés, mert a „baloldali Brüsszel-barát magyar pártok még nagyobb pofont kaptak volna az európai parlamenti választásokon, ha ez előbb kiderül” – vezette le.

„Brüsszelben nyálas, sikamlós csiga-szerű hangulatban kell megvédeni magunkat”

– vélekedett a kormányfő.

Óriási siker, hogy nem kell háborúba menni?

„Magyarország elérte, hogy nem kell háborúba menni Ukrajnába”

– így kommentálta Orbán a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott tárgyalását.

Úgy vélte: méretünkhöz képest hozzájárulunk a NATO munkájához, például NATO-összekötők vagyunk közép-ázsiai és afrikai országokkal, és szerinte ezt a NATO-ban értékelik.

Orbán szerint rajtunk kívül az összes NATO-tag le akarja győzni Oroszországot, és ebben részt akarnak venni a harctéren. A miniszterelnök szerint a NATO egy ukrán misszió létrehozásával akarja segíteni Ukrajnát, úgy, hogy NATO-országok területén koordinálják a fegyverátadást, de Magyarország ebben nem akar részt venni, ugyanis

Orbán Viktor nem akarja, „orosz katonai célponttá tenni” Magyarországot (?).

A választásról

Orbán válaszolt arra a „kérdésre” is, hogy „mennyire veszélyesek az uniós és NATO-s politikusok tervei Magyarországra?”.

„Utcahosszal nyertük meg az európai uniós és önkormányzati választásokat (…) Abban a kérdésben, hogy a magyarok háborút vagy békét választanak”

– magyarázta, hozzátéve: a nyugati országok messzebb vannak, ezért szerinte „nem értik, milyen nagy a veszély”. De szerencsére ő érti.

Szavai szerint amikor a kampány során találkozott az emberekkel, akkor nemcsak a magyar, hanem az európai helyzetről beszélt, és egyebek közt arról magyarázott, hogy „olyan európai vezetőket kell választani, akik békepártiak”. Úgy látja, ez meg is valósult azzal, hogy Franciaországban és Németországban is rosszul szerepeltek a kormánypártok az EP-választásokon.

„A választás napján megbukott két kormány, a francia és a belga, a német kancellár pártja pedig harmadik lett”

– mondta.

„Ha nem álltok a béke oldalára, meg fogtok bukni”

– figyelmeztetett a miniszterelnök, hozzátéve: „ezekkel az eredményekkel lelassítottuk a háború felé menő vonatot”.

„Már csak Trump győzelme kell Amerikában”

– fűzte hozzá.

Mi történt? Orbán Viktor már nem akarja elfoglalni Brüsszelt

A miniszterelnöknek már mérsékeltek a reményei arra vonatkozóan, hogy valóban sikerülne létrehozni egy új jobboldali frakciót az Európai Parlamentben. Orbán szerint ennek az az oka, hogy „két hölgy”, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés vezetője és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök nem tud megegyezni.

„Ha ez sikerülne, akkor megtörténne az a jobboldali fordulat Brüsszelben, amiért a Fidesz dolgozik”

– magyarázta még.

Videó:

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek