Mi a fene történik? Pintérék rendőrakadémiára küldik a leendő kórházigazgatókat

A kórházigazgató-jelöltek kiválasztása immár egy komplex vezető-kiválasztási rendszer alapján történik Pintér Sándor tárcája szerint.

A Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium kiképzésre küldi a leendő kórházigazgatókat. Az érintettek várhatóan a decemberben villámgyorsasággal felmentett vezetők helyére kerülnek – részletezte a minap a Népszava.

Mint már ismert, karácsony előtt nemsokkal 24 kórház igazgatóját mentette fel december 31-i hatállyal a tárcavezető. 2 országos- és 5 vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését, valamint 10 városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza.

Közülük egyeseket azért, mert betöltötték a 65. életévüket, míg másokat érdemi indoklás nélkül váltott le.

Kapcsolódó: Ez már a vég kezdete? Pintér egyik pillanatról a másikra kivágott 24 kulcsvezetőt

Mi történik most, hogy lesz valakiből kórházigazgató Pintér Sándor tárcája szerint?

Az Országos Rendőr-főkapitányság irányítása alá tartozó, önálló rendőri szervként működő intézményben, a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiáján oktatják, képzik például az utcai rendőrjárőröket, az erdészeti szakembereket, a hivatásos vadászokat. A friss információk szerint a leendő kórházigazgatóknak is ide kell „bevonulniuk”.

A Belügyminisztérium a lap kérdéseire válaszolva közölte, hogy „személyes jelenlétet igénylő továbbképzés” veszi kezdetét. A Népszava úgy tudja, a 30 napos, bentlakásos kiképzésen kevesebb mint 12 jelöltnek kell részt vennie.

Azt követően várhatóan a székesfehérvári, a miskolci, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi, illetve a Veszprém vármegyei kórházak és a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjait tölthetik be az érintettek.

Pintér Sándor tárcája a történtek kapcsán annyit még elárult, hogy a főigazgató-jelöltek kiválasztása 2024-től kezdődően egy komplex vezető-kiválasztási rendszer alapján történik. Mint részletezték, ennek része a személyes jelenlétet igénylő képzés, amely két részből áll. A kiválasztottak elméleti ismereteket szerezhetnek, valamint vezetői kompetenciafejlesztő tréningeken vesznek majd részt.

Kapcsolódó:

Tovább dagad a botrány: Kiderült, kiket rúgott ki Pintér Sándor a kórházak éléről

Valódi Hírek