Orbán lebuktatta a Vitézy-tervet: Most rántja magával a miniszterelnök a Fidesz valódi jelöltjét

Orbán Viktor elárulta, hogyan viszonyulnak Vitézy Dávid BKK-s exvezérhez.

Mint írtuk, épp csak véget értek a választások, Orbán Viktor máris furcsa győzelmi tort ült, és az Indexnek adott interjújában ecsetelte az eredményeket. A magyar kormányfő többek között Vitézy Dávidról és Budapestről is ejtett pár szót.

Mint ismert, Szentkirályi Alexandra – méterekre a startvonal előtt – bedobta a törölközőt. A főpolgármester-választás így az immár győztesként kikiáltott, újrázó Karácsony Gergely és a magát Fidesztől függetlennek valló Vitézy Dávid között dőlt el. Utóbbi a szavazatok újraszámlálását követelte, jelenleg 3 napja van fellebbezni a Fővárosi Választási Bizottság határozata ellen, amely szerint a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség jelöltje, Karácsony a befutó.

Kapcsolódó: Izzik a levegő Budapesten: Határozott a Fővárosi Választási Bizottság, villámgyorsan kihirdették az eredményt

Orbán Viktor Vitézy Dávid egykori BKK-vezérről

Szentkirályi visszalépésekor mindenkit arra bátorított, hogy a BKK-s exvezérre tegye az X-et. Nehéz elhinni, hogy a 14 éve hatalmon lévő Fidesz, amely nem tűr ellentmondást, egy olyan jelölnek drukkol, akihez állításuk szerint nincs közük, és aki előre belengette, hogy nem fog lepaktálni a kormányzó párttal.

Kapcsolódó: Vége a színjátéknak: Orbán Ráhel is feltűnt Vitézy Dávid kampányában

Orbán Viktor friss interjúja során úgy fogalmazott, fel sem merült, hogy Vitézy legyen a Fidesz jelöltje, mert közte és a kormányzat között

„olyan konfliktusok voltak az elmúlt években, hogy nem tudtam volna vállalni, hogy ilyen megosztó jelölt induljon a mi színeinkben. Mögé a párt nem tudott volna teljes egészében felzárkózni”.

Hozzátette, hogy

„a konfliktusok a politikában a mindennapok részei, de a kormány,

különösen Lázár miniszter úr és Vitézy Dávid között odáig fajult,

hogy nem lehetett a Fidesz jelöltje”.

Ezzel elárulta Orbán, hogy valójában Vitézy lett volna a Fidesz számára az ideális, sőt, a kiszemelt jelölt, de a Vitézy és Lázár közt fennálló ellentétek miatt ez a projekt kútba esett. Persze, ezzel Vitézy is jól járt. A Fidesz-logóval a háta mögött sokkal nagyobb arányban kapott volna ki, mint az a jelenlegi adatokból látható.

Karácsony Gergelyről

Orbán Viktor Karácsony vezetésével kapcsolatban úgy fogalmazott,

„az nem elég, hogy ha az ember sikertelen, akkor mindig ügyesen megnevezi, milyen külső tényező ezért a felelős. Ha mellérúgom a labdát, akkor nem a cipőmet nézem meg a füvet, azt akkor én rúgtam mellé”.

Különös szavak ezek egy olyan politikustól, aki az összeomlás szélén táncoló egészségügy, az oktatásban uralkodó problémák, az alacsony nyugdíjak, bérek, valamint az Európa-rekorder infláció kapcsán rendre másra mutogat, így például Brüsszelre és Soros Györgyre mutogat. Legjobb cimborái jachton szelik át a tengert, sorra kebelezik be a cégeket, miközben a magyarok jelentős részének elfogytak a tartalékaik.

Valódi Hírek