Karácsony: Ha Vitézy lesz a főpolgármester, az azt üzeni a világnak, hogy Budapest bekussolt (+videó)

Karácsony Gergely a Partizánnak adott interjújában beszélt Szentkirályi Alexandra visszalépéséről és Vitézy Dávidról is.

Vitézy Dávid a Fidesz embere

Karácsony Gergely főpolgármester a Partizánnak adott interjújában részletesen kifejtette véleményét Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltségéről.

Jelezte, ha Vitézy Dávid lesz Budapest főpolgármestere, az azért lesz, mert Rogán Antal és Kubatov Gábor mögé álltak. Karácsony Gergely úgy látja,

Vitézy egyértelműen a Fidesz embere, és nem lenne képes ellenállni a kormányzati követeléseknek.

Szentkirályi Alexandra visszalépéséről

Karácsony úgy véli, Szentkirályi Alexandra visszalépése a Vitézy-projekt része volt,

amit Rogán Antal már a kampány elején megtervezett.

Kijelentését azzal támasztotta alá, hogy Szentkirályi soha nem kérte a választókat, hogy rá szavazzanak, hanem mindig Karácsony, Gyurcsány vagy a dugók ellen agitált. Karácsony szerint a Fidesz célja egy ellenzékinek és kormánykritikusnak tűnő jelölt felépítése volt, aki mögé később beállnak.

Mi volt a Fidesz „stratégiája” Vitézyvel?

A főpolgármester szerint a Fidesz azért léptette vissza Szentkirályit az utolsó lehetséges nap reggelén, mert úgy gondolták, Vitézy körül kialakult egy ellenzéki közeg, amelyet Karácsonyék már nem tudnak magukhoz vonzani. Karácsony Gergely ugyanakkor úgy véli, a Fidesz elszámította magát.

„A Fidesz támogatása rontott Vitézy becsületén”

– tette hozzá.

Az ellenzék esélyei a kampányban

A főpolgármester megjegyezte, a visszalépés újra izgalmassá tette a kampányt, mivel eddig a két fideszes jelölt egymás szavazatait ütötte ki. Ennek ellenére szerinte nagyobb arányban fog nyerni, mint a 2019-es választáson. Karácsony úgy látja, Vitézy agresszív kampánystílusa nem biztos, hogy olyan sok embernek tetszik, mint ahogy azt ő gondolja.

Vitézy „szakértelméről”, a főváros költségvetéséről

Karácsony elismerte Vitézy urbanisztikai szakértelmét, ugyanakkor úgy véli, a kampány során többször bebizonyította, hogy nem ismeri a főváros költségvetési helyzetét. Karácsony közölte, Vitézy programja azokra az alapokra épül, amelyeket az elmúlt öt évben az ő csapata fektetett le.

Karácsony úgy véli, Vitézy felégeti az összes hidat az új ellenzéki erőkkel, amit az is példáz, hogy Baranyi Krisztina kijelentette: Karácsonyra fog szavazni. A főpolgármester elmondta, azt szeretné, ha nem mindig az lenne a kérdés, hogy „NER vagy nem NER”, de úgy látja, hogy Magyarországon ez megkerülhetetlen kérdéssé vált.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: Vitézy nem tudna hatékonyan szembemenni a kormánypárttal, ha a Fidesz segítségével megválasztanák.

„Vitézy Dávid főpolgármestersége azt üzenné a világnak, hogy Budapest bekussolt!”

– húzta alá.

Ungár Péterről és az LMP-ről

A főpolgármester kitért az LMP és Ungár Péter szerepére is, amellyel kapcsolatban kijelentette:

az LMP valójában a Fideszt támogatja.

Az LMP és a Fidesz közötti kapcsolat egyfajta családi kupaktanácsként működik – tette hozzá.

Mint ismert, Szentkirályi Alexandra péntek reggel jelentette be, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől. Döntése nem ért mindenkit teljesen váratlanul, ugyanis már csütörtök este érkeztek hírek kormányzati körökből a visszaléptetéséről.

Az MSZP saját jelöltet indított Pikó András ellen

Kitért rá, hogy a 8. kerületben az MSZP saját jelöltet indít Pikó András jelenlegi polgármester ellen. Mint mondta, az ő munkáját nagyra tartja, ezért megkérte a pártot,

léptessék vissza a jelöltjüket,

mert – mutatott rá – nem biztos, hogy ezzel Pikó András esélyeit rontják, sokkal inkább

a saját hitelüket rombolják le.

Videó:

Kapcsolódó:

Alföldi Róbert kőkemény posztban állt ki Karácsony mellett Szentkirályi visszalépése után

Van még kérdés? Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben agitál a Vitézy melletti szavazásra

Most érkezett: Szentkirályi visszalép Vitézy javára

Valódi Hírek