Györfi Mihály szolnoki polgármesterjelölt feljelentést tett, miután dokumentumok bizonyíthatják a szolnoki színház felújításánál történt csalást

Csalás történhetett a szolnoki színház felújításánál.

Györfi Mihály, az ellenzék közös polgármesterjelöltje feljelentést tett a szolnoki színház felújításának ügyében, mert a dokumentumok szerint csalás történhetett – áll a DK lapunkhoz eljuttatott friss közleményében.

Büntetőfeljelentést tettek a szolnoki színház ügyében

Költségvetési csalás gyanúja merült fel a szolnoki Szigligeti Színház 7,6 milliárd forintot felemésztő felújítása ügyében. Ezért a birtokába került dokumentumok alapján Györfi Mihály,

az ellenzék közös polgármesterjelöltje büntetőfeljelentést tett.

Györfi a dokumentumokat bemutató sajtótájékoztatóján elmondta, a színház felújítását Szalay Ferenc fideszes polgármester kedvenc cége, a Böjtös-Bau Kft. végezte. Annak irodájában a közelmúltban adónyomozók jártak.

Az ellenzéki polgármesterjelölt a dokumentumok alapján állította, hogy a Fidesz-közeli cég szakszerűtlen munkát végzett. Nem fizette ki az alvállalkozóit, az épület pincéje beázik, és a megrendeltnél sokkal olcsóbb technológiai minőségben teljesült a beruházás, miközben a drágább alapanyagok után állította ki a számlát.

Györfi hozzátette, értesülései szerint Szalay Ferenc polgármester az ilyen és ehhez hasonló ügyek – például az öt éve még mindig csak készülő Tiszaligeti Strandfürdő – miatt vált kegyvesztetté a Fidesz felső köreiben.

„Szolnok többet érdemel Szalay Ferencnél, többet érdemel a várost korrupcióba fullasztó Fidesznél!

Ezért kérjük a szolnokiakat, hogy most vasárnap támogassák szavazatukkal Györfi Mihályt, a Tegyünk Szolnokért Egyesület, az Agóra Egyesület, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és a Momentum közös polgármesterjelöltjét!”

– olvasható a DK közleményében.

(Szolnok TV Hivatalos oldal/Facebook)

Valódi Hírek