Györfi Mihály a DK és az MSZP közös polgármesterjelöltje Szolnokon (+videó)

Dobrev Klára és Kunhalmi Ágnes mutatta be a két párt közös jelöltjét.

A Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt között született, tavaly novemberben bejelentett választási együttműködési megállapodás értelmében a két párt

Györfi Mihályt, Szolnok alpolgármesterét támogatja a település polgármesterjelöltjeként

a júniusi önkormányzati választáson – jelentette be Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK EP-képviselője és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke és országgyűlési képviselője.

KAPCSOLÓDÓ: Méltatlansági eljárást kezdeményez a Demokratikus Koalíció Novák Katalin ellen

Györfi Mihály a városban jól ismert, tapasztalt városvezető szakember, aki képes lesz Szolnokot újra a fejlődés útjára állítani, és leváltani a várost a csőd közelébe juttató fideszes pártkádert, Szalay Ferencet – közölte a DK.

„A Demokratikus Koalíció sok sikert kíván Györfi Mihálynak és a változást akaró szolnokiaknak!”

– hangsúlyozta a DK friss közleményében.

Dobrev Klára mindemellett rámutatott, hogy egy polgármester az emberek között van minden egyes nap, érzékeli a problémákat, a település jelenlegi vezetője azonban úgy gondolja, nem dolga, hogy az őt megválasztó embereket képviselje.

A szolnokiak megérdemlik, hogy Györfi Mihály személyében egy olyan ember legyen a polgármesterük, aki nap mint nap küzdeni fog értük – emelte ki.

Kunhalmi Ágnes megosztotta: bízva a szolnokiak józanságában, Györfi Mihály polgármester lesz a településen. Hangsúlyozta, hogy egy dolgot sosem szabad elfelejteni:

„Mindig az a szent kötelességünk, hogy az embereket szolgáljuk!”

Györfi Mihály kifejtette, hogy róla mindenki tudja: baloldali ember, de elsősorban minden szolnokit szolgál alpolgármesterként. Mint mondta, azért indul a településvezetői posztért, mert úgy érzi, el tudja nyerni a bizalmat, amellyel Szolnok fejlődő pályára fog állni.

Pozitív kampányra készülnek, a program kialakítása során azt is figyelembe fogják venni, hogy hogyan állnak a város pénzügyei, milyenek a gazdasági lehetőségek, az uniós és a kormányzati pályázati lehetőségek, valamint hogy mi a támogató szervezetek, pártok, egyesületek javaslata – részletezte, hozzátéve, hogy végül a szolnokiak jogos igényei alapján alakítják ki a végleges programot.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek