Forrnak az indulatok Fejérben: Gyermekekkel kampányolt a Fidesz polgármesterjelöltje Sukorón

A „családbarát” Fidesz ismét gyermekeket használt a kampányban. Mutatjuk, mit tett Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva Sukoró községben.

Sukoró községben a fideszes polgármester, Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva gyermekeket használt a választási kampányban, ezzel törvényt sértett – írta meg a 24.hu.

Gyermekeket használt a kampányban Hegyi Gyöngyi Éva Sukorón

Megsértette a választási eljárásról szóló törvény 2. § (1) bekezdés c) és e) pontjait Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva polgármesterjelölt (FIDESZ–KDNP). 2024. május 15-én Sukorón a Fiatalok Háza átadó ünnepségén

iskolás gyermekeket kampányeszközként használt fel

– ez állt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) május 24-én kelt határozatában. Az NVB eltiltotta Sukoró kormánypárti vezetőjét a további jogsértéstől.

Az egyik helyi, egyéni listás jelölt, Szűts András Krisztián tett bejelentést az esetet követően.

A Fejér Vármegyei Területi Választási Bizottság a kifogását elutasította, ám fellebbezése nyomán az ügy az NVB elé került.

Iskolaidőben terelték ki a gyermekeket

Az NVB határozatában azt írták, hogy a bejelentő szerint

„2024. május 15-én reggel 8 és 9 óra között az első tanítási óra helyett, tanítási időben a Székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola Sukorói Tagiskolája tanulóit a szülők előzetes tájékoztatása és hozzájárulása nélkül kiterelték a Fiatalok Háza sajtónyilvános átadó ünnepségére.

Ahol Dr. Molnár Krisztián Fejér vármegyei listás jelölt (FIDESZ–KDNP) (a továbbiakban: Fejér vármegyei közgyűlés elnöke), Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva polgármesterjelölt (FIDESZ–KDNP) (a továbbiakban: polgármester) beszédet mondott.

Jelen voltak még a FIDESZ–KDNP helyi önkormányzati képviselőjelöltjei is. Kiemelte, hogy

az esemény tanítási időben történt,

amikor a gyerekeknek kötelező volt az oktatáson való részvétel. Illetve a szülők tudta és hozzájárulása nélkül vitték ki az iskolából és használták fel őket kampánycélokra.”

(Kiemelt képünkön Hegyi Gyöngyi Éva látható)

Valódi Hírek