Egészen váratlan csavar: A véghajrában mondott agyőt Orbánéknak a vidéki polgármester

Mihelik Magdolna váratlant húzott a napokban.

Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu kormánypárti polgármestere idén függetlenként indul a választáson. A történet érdekessége, hogy a városvezető az Esztergomhoz közeli település fideszes alapszervezetét vezette a függetlenné válásakor.

Döbrentey Dániel, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Politikai Szabadságjogi Programjának vezetője a 444.hu megkeresésére úgy nyilatkozott a jelenségről, hogy az nem törvénysértő, sőt, akár Orbán Viktor is elindulhatna függetlenként.

„Jogi értelemben a függetlenség nem jelenti azt, hogy az illető nem lehet tagja egy pártnak, csak azt, hogy nincs mögötte jelölőszervezet”

– részletezte.

Nyergesújfalu polgármestere, Mihelik Magdolna váratlant húzott

A politikus a minap lemondott a nyergesújfalui Fidesz alapszervezet vezetéséről, továbbá a fideszes párttagságáról is. A település vezetője saját bevallása szerint nem tart a kormányzó párt bosszújától.

„Olyan adóbevételünk van, hogy a dolgainkat mindig megoldottuk mi magunk”

– jegyezte meg. Döntésének oka pedig a botrány megelőzése, ugyanis levelek íródtak az összeférhetetlenségről a függetlenség és a fideszes alapszervezeti elnökség kapcsán, sőt, erről maga a polgármester is szót ejtett korábban egy fórumán.

Valódi Hírek