Azonnali válaszokat követel a DK a budafoki fideszes polgármestertől annak luxusvillája miatt (+videó)

Karsay Ferenc, Budafok polgármestere pácban van a luxusvillája miatt.

Pár napja futott be a hír, miszerint igazi luxusingatlant húztak fel nemrég a főváros XXII. kerületében. Mint kiderült, az épület Budafok fideszes polgármesteréé, Karsay Ferencé, aki közölte, hogy ő bizony csak a június 9-i választások után hajlandó nyilatkozni a meseszép otthonáról, amelynek költségei bizonyára az egekben járnak.

Kapcsolódó: Éppen a választás előtt bukott ki a hír: A fideszes nagyhal székébe kerülhet az, ami nemrég történt

A történtekkel összefüggésben tartott sajtótájékoztatót szerdán Perlai Zoltán, az ellenzék közös budafoki polgármesterjelöltje. Mint hangsúlyozta, a luxusvilla költségei a becslések szerint akár 350 millió forintra rúghatnak.

Nehezen jön ki a matek, figyelemre méltó, hogy Karsay vajon milyen forrásokból építette az ingatlant. A polgármesternek a történtekkel összefüggő kérdésekre válaszolnia kell, így Perlai Zoltán felkérte őt, hogy a vasárnapi választásokig

mutassa be azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy pontosan miből épült a luxusvilla.

„Éppen ezért indulok el a polgármesteri címért a kerületi ellenzék támogatásával, mert azt gondolom, hogy a kerület lakóinak elegük van az ilyen fideszes vezetésből”

– mondta Perlai Zoltán.

Sajtótájékoztatóján arról is szót ejtett, hogy Karsay Ferenc átláthatatlanná tette az önkormányzat gazdálkodását, ennek eredményeként pedig a fideszes vezetők, a Fideszhez közel álló személyek és vállalkozók igen jól élhettek az elmúlt években. Perlaiék ezen változtatnának.

Mint megosztotta,

első döntései között szerepelne egy antikorrupciós csomag elfogadtatása,

hogy végre az önkormányzat gazdálkodása, költései átláthatóak legyenek a kerület lakossága számára.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek