Tombol a Győzike által gerjesztett vihar Kálon: Csúnyán kiakadt a polgármester, forronganak a helyiek

Győzike akciója nemcsak Marics Peti énekest, hanem Kál lakosságát is megdöbbentette.

Kál fideszes polgármesterét is meglepte Gáspár Győző kampányfogása. Mint ismert, a Romantic frontembere, aki idén politikai babérokra tör, Heves vármegyében, a gyermeknapon azt kérte a kicsiktől, vegyék rá a szüleiket, hogy szavazzanak az álfüggetlen polgármesterre. Cserébe megígérte nekik, hogy elhozza Marics Petit a településre.

A VALMAR énekese kiakadt a showmanre, Győzike a minap telefonon kért elnézést a hírességtől.

Kapcsolódó: Hatalmas balhé tört ki Győzike körül: Máris meglett a következménye a fideszes showman gyermeknapi kampányának

Mit mond a község vezetője arról, hogy Győzike Marics Peti énekes meghívásával kampányolt?

Morvai János a Blikknek azt mondta, nem tudott arról, mire készül a NER-celeb.

„Nem erre kapott megbízást, a szerződés megkötésekor viszont nem voltam jelen. A rendezvény előtt beszéltünk néhány percet, de ilyesmi akkor sem került szóba.

Műsorvezetés, főzőverseny zsűrizése, ennyi lett volna a feladata. Már 14 éve vagyok polgármester, szerintem eleget letettem az asztalra, nincs ilyen támogatásra szükségem”

– fogalmazott a polgármester, aki szerint a kéretlen reklám inkább negatívan hat majd a kampányára.

Győzike kellemetlen szerepléséről Hadházy Ákos posztolt a közösségi oldalán. A politikus hangsúlyozta, rendkívül aggályos, hogy mindez megtörténhetett.

„Nagyon sok felháborodott kritika érkezett a videó megosztása után kommentként. Egyértelműen gyerekeken keresztül ment a kampányolás, ellentételezést ígért nekik az előadó: ha jól szavaz a család, megkapjátok ezt meg ezt.

Normál országban, normálisan működő demokráciában ez nem fordulhat elő.

Elég, ha annyit mondok, a videómat megosztotta az ottani Fidesz-alapszervezet elnöke is, noha arra még nem volt példa, hogy kormánypárti politikus engem reklámozott volna „

– fejtette ki a lapnak Hadházy.

A helyieket teljesen sokkolta az ügy, nem leplezték felháborodásukat, hiszen a showman mégiscsak egy gyermekeknek szóló rendezvényen igyekezett kampányolni.

„Ott voltam a gyerekekkel, lesett az állunk. A Fidesz is támogatta a rendezvényt, de erre nem számítottunk.

Győzike egyből az elején kampányolni kezdett, kezében egy A4-es papírlappal lépett a színpadra, felolvasta a szöveget, úgy csinált, mintha korábbról jól ismerné a polgármestert”

– részletezte a Blikknek Raffael István, a kisebbségi önkormányzat jelöltje. Mint hangsúlyozta, a helyi romákat felháborította az eset, szerintük az egészet előre megbeszélték, nem a híresség találta ki, hogy mit mondjon a színpadon.

Valódi Hírek