Dobrev Klára: Aki gyűlöletet szít az ellenzéken belül, az Orbánt erősíti!

Csak a Fidesznek jó, ha valaki a baloldali ellenzéket meg akarja semmisíteni.

Egy erősebb, szociálisabb Európára van szükség

Az Európai Parlamentnek tovább kell mennie azon az úton, amelyen öt éve elindultunk. Egy erősebb, szociálisabb Európára van szükség, amely képes az állampolgárok problémáival foglalkozni – jelentette ki Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője az RTL-nek adott pénteki interjújában.

Mint mondta, egy olyan Európára van szükség, amely képes foglalkozni azzal, hogy a fizetések – köztük a hazai bérek is – magasabbak legyenek. Kiemelt területekként említette az oktatás és az egészségügy kérdéseit is, amely ágazatokban a politikus szerint érdemi lépések szükségesek. A testület működésével kapcsolatban hozzátette:

itt az ideje, hogy minden polgárának biztosítani tudja az európai jólétet.

Orbán Viktor veszélyezteti a magyarok jövőjét

„Nekünk, magyaroknak is jár az európai jólét”

– emelte ki, hozzátéve, ezt Orbán Viktor veszélyezteti azzal, hogy tönkretette a magyar fizetéseket, a magyar nyugdíjakat, az egészségügyet, az oktatást. Szlovákia és Románia is megelőzött minket – sorolta Dobrev Klára, jelezve:

„szinte mindent elront a kormány, kivétel a lopást, mert abban jeleskedik”.

Dobrev Klára reagált a Fidesz-propaganda hazugságaira

A Fidesz által terjesztett hazugságokra vonatkozóan, miszerint ők „azon dolgoznak az EP-ben, hogy a magyarok ne kapják meg az EU-s forrásokat”, úgy reagált: „azért küzdünk, hogy az európai uniós támogatásokat ne Orbán családja, a veje, lányai, testvérei, apja, mészárosa kapja meg,

hanem tényleg a magyar emberek”.

Rögzítette: meg kell akadályozni, hogy Orbán körei tovább gazdagodjanak, ez pedig kizárólag a magyar emberek érdekében történik.

Ezzel kapcsolatban jelezte: a Demokratikus Koalíció már benyújtott egy törvénycsomagot arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy az EU-s támogatások megérkezzenek Magyarországra.

„Egy perc alatt jönnének az uniós támogatások, ha Orbán abbahagyná a lopást”

– mondta Dobrev Klára, aki közölte: egyedül ők képviselik az erős Európa eszméjét az EP-be jutásra esélyes formációk közül.

Magyar Péterről és arról, hogy kínos lett fideszesnek lenni

Mint mondta, országszerte azt tapasztalja, hogy mára rendkívül ciki lett fideszesnek lenni. Dobrev Klára elmondta, ő magukat tekinti a NER egyetlen valós alternatívájának Magyar Péterékkel szemben.

Mint rámutatott: Orbán hazug választójogi rendszerében, csak úgy győzhető le a Fidesz, ha egyetlen kihívó áll fel vele szemben. Elmondta, megértették annak a felelősségét, hogy az ellenzéki pártoknak – még ha mást is gondolnak a világról –

együtt kell működniük.

„Aki gyűlöletet szít az ellenzéken belül, az Orbán rendszerét erősíti”

– mondta.

Magyar Péter politikai szerepvállalásával kapcsolatban közölte: üres lózungokkal, nagyotmondásokkal, celebkedéssel csak egy ideig lehet politikai pártot fenntartani. Az elmúlt 10 évben sok párt jelent meg a semmiből, jól ismerjük ezeket a folyamatokat – jegyezte meg.

„Az az út, amit mi képviselünk – hogy egy biztos pont vagyunk – az egy gravitációs erő az ellenzék oldalán”

– húzta alá.

Dobrev Klára szerint a politika az emberekről szól

Úgy látja, a Fideszen kívüli politikai nyilvánosság a politikát valóságshow-ként kezeli, amely hozzáállást nem tart szerencsésnek. Mintha a politikusok celebek lennének, akiket beküldenek a Való Világba – tette hozzá.

„A politika az emberekről szól és ez iszonyatos felelősség”

– emelte ki.

Sulyok Tamás esete rámutat a Fidesz valódi arcára

Dobrev Klára Sulyok Tamás földügyeivel kapcsolatban arra is felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz két „szent tehene” – a család és a magyar termőföld ügyei – mind hazugságon alapulnak. Dobrev Klára már korábban is jelezte: egy köztörvényes bűnöző nem töltheti be Magyarország legfőbb közjogi méltóságának tisztét, ezért Novák Katalin után

Sulyok Tamásnak is távoznia kell a közéletből.

A teljes interjút itt tudod visszanézni:

Valódi Hírek