Kikerült a döbbenetes felvétel Orbánék luxusbirtokáról: Kamerák vették fel a hatvanpusztai majorságot

Orbán Viktor apja, Orbán Győző 2011-ben vásárolta meg József nádor egykori hatvanpusztai majorságát.

A luxusbirodalom ma már ép ésszel felfoghatatlan mértékű átalakuláson esett át. A magyar korrupció nyugaton is elhíresült jelképének utóbbi éveiről az RTL Házon kívül című műsorában közöltek összefoglalót.

Amint arról beszámoltunk, Hatvanpusztán már Mészáros Lőrinc unokájának is birtoka van: Mészáros Beatrix

3 éves kislánya immár egy 3449 négyzetméteres telek tulajdonosa.

Az Orbán család birtoka minden választási győzelem után egyre kiterjedtebb

Orbán Viktor apja, Orbán Győző 12 hektáros majorságot vett meg 2011-ben Hatvanpusztán. Jelenleg a környéken már minden az Orbán vagy a Mészáros család tulajdonában van.

A birtok alatt 1200 négyzetméter föld alatti területet építettek,

van napelempark és pálmaház is. Az uradalom évek óta épül-szépül, és bár hivatalosan gazdaságként emlegetik, tulajdonképpen egy igazi luxusbirtok.

Kis lépés az emberiségnek, nagy Orbánnak

Az Orbán család a 2010-es kétharmados győzelem előtt sem szűkölködött, azóta azonban robbanásszerűen nőtt a vagyonuk. 2011 óta ez Hatvanpuszta körül látható a leginkább.

2010-ben, az első kétharmados győzelem után Felcsút környékén egyre több földterület került az Orbán vagy a Mészáros család tulajdonába. József nádor 12 hektáros egykori majorságát papíron a miniszterelnök apja, Orbán Győző vette meg 2011-ben.

Ezt Mészáros Lőrinc havi 1,3 millió forintért bérelte az Orbán családtól.

Mészáros akkor azt állította, hogy a földterületein csak a mezőgazdasági gépeit tárolja. Ilyesmit viszont nem láttak a környéken akkoriban. Végül egy drónfelvételből derült ki, hogy a területen nagyon komoly építkezésbe kezdtek. Több jel is arra mutatott, hogy az 5 darab kúriát is magában foglaló hatvanpusztai birtokot

Orbán a visszavonulása utáni időkre készíti elő magának,

ám érdemi választ azóta sem hajlandó adni erre a miniszterelnök. 2011-ben elsőként a korábbi tiszti lakot újították fel: új tetőteret kapott , így összesen 560 négyzetméternyi lakóterületet nyertek. Ez persze, bőségesen elég lenne egy átlagos családnak, Orbánéknak azonban kevés volt.

Egy kutya buktatta le Orbánékat

2016-ban derült ki, hogy a birtokot valójában Orbánék használják, sőt, Orbán Gáspár a kutyája chipezésekor ezt a címet adta meg lakcímként. Politikusok, újságírók próbáltak utánajárni, hogy mi épül Hatvanpusztán: a válasz azonban változatlan maradt. A miniszterelnök

azt állította, hogy ott épül az apja ökogazdasága, amihez neki semmi köze sincs.

Kellett az 500 négyzetméteres garázs

2018-ban, a harmadik kétharmadot követően még több beépíthető területet akartak, amihez kellett a tetőtér. Ezt azonban a 200 éves falak nem bírták volna el, így

a műemlékvédelem alatt álló istállókat egyszerűen elbontották.

A hvg.hu újságírói akkor építészek segítségével számolták ki, hogy az egyik korábbi istálló alá egy 500 négyzetméteres mélygarázst építettek, a másik istálló egyik szárnyát is alápincézték, és ezt a pincét is használhaják parkolóként. A két épület alatt

összesen 1200 négyzetméter föld alatti, autóval megközelíthető terület van.

„Úgy van kialakítva, hogy onnantól kezdve, hogy beülsz egy sötétített autóba bárhol a világon, úgy tudsz beérni Hatvanpusztára, hogy senki nem tud lefotózni téged”

– mondta erről a Házon kívülnek Oroszi Babett oknyomozó újságíró. Ő 10 éve követi a hatvanpusztai birtok átalakítását.

Az energiaválságot is megoldották

2022-ben, amikor az orosz–ukrán háború kirobbanását követően energiaválság kényszerítette térdre Európát, Orbánék kapcsoltak. Bár a magyar lakosságnak meglehetősen nehézkesen engedélyezik a napelemek telepítését, nekik

sikerült teljes napelemparkot létesíteniük a birtokon.

A hatvanpusztai majorságon 150 elemből álló napelemparkot építettek. Hadházy Ákos független képviselő arról is beszámolt, hogy már egy pálmaház is áll a területen. Hatvanpuszta környékén már minden az Orbán vagy a Mészáros családé: a két família tagjai összesen 277 hektárt, azaz 2,7 millió négyzetméter földet vásároltak a környéken.

És ha már a föld sem elég: tavaly nyáron egy drónfelvételből kiderült, hogy harckocsik is parkoltak a birtokon. És ha már parkoltak, a „lakók” játszottak is velük egy kicsit.

A miniszterelnöki vő is beszállt

Tavaly nyáron közel 50 százalékos tulajdonrészt kaparintott meg a Hatvanpuszta mellett található Pannónia Golf & Country Clubban a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group.

Orbán Viktor vejének cége még májusban közölte: részvény-adásvételi szerződést írtak alá a klubot tulajdonló cég közel 50 százalékos részének megvásárlásáról. A húszhektáros (mintegy 200 ezer négyzetméter) területen fekvő klub tízszobás, 18 szakaszos golfpályával rendelkezik, valamint helyet kapott még egy exkluzív étterem és egy rendezvény-helyszín is.

Valódi Hírek