Dobrev Klára felkérdezte Magyart a szombati ATV-vitáról: „Péter, ugye Ön is állja a szavát?”

Az új jobboldali „messiás” korábban azt ígérte: a közmédia után bárhová elmegy.

Nem kérdés, hogy Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség EP-listavezetője ott lesz a szombati ATV-vitán. A politikus elvárja, hogy Magyar Péter és Deutsch Tamás is megjelenjen ott. Magyar ráadásul korábban azt ígérte:

bárhova elmegy, miután megrendezték a köztelevíziós vitát.

Dobrev pénteken ezért egy videót tett közzé, melyben az hallható, hogy Magyar Péter a korábbi országjárásain arról beszél: ha a köztévében megtartják a vitát, utána bárhová hajlandó elmenni, a Partizánba, az ATV-be, vagy az RTL-be is.

Nos, a Partizán-vita már lezajlott, ott szégyenszemre üresen maradt Magyar Péter pulpitusa, de az ATV és az RTL vitái még hátravannak: az ATV-é épp szombaton lesz.

Dobrev ezért azt írja:

„Ahogyan eddig, úgy ezután is állom a szavam, minden vitán ott voltam, minden vitán ott leszek.

Péter, ugye Ön is állja a szavát?

➡️»Ma Magyarországon a köztelevízióban kell egy választási vitát megrendezni, és ha ez megvolt, mehetünk a Partizánba, az ATV-be, az RTL Klub-ba, bárhova.« – Magyar Péter, Kazincbarcika, május 10.

➡️»Bárhova elmegyek, miután megvolt a köztelevízióban az élő, egyenes vita.« – Magyar Péter, Siófok, május 16.

A valódi vitától nem kell félni, ezért várom holnap este az ATV vitáján Deutsch Tamást és Magyar Pétert is!”

.

Az MTVA-vitáról

Mint megírtuk, csütörtökön este 8 órakor tartották a „közmédia” EP-listavezetői vitáját a Várkert Bazárban. Dobrev Klára a helyszínen találkozott Magyar Péterrel. Bár az illem azt diktálta volna, hogy a férfi menjen oda, és mutatkozzon be a nőnek, a minap ez fordítva történt. Magyar Péter helyett Dobrev kezdeményezte a bemutatkozást. A DK politikusa a szombati vitára hívta Magyart, aki inkább elsietett.

Kapcsolódó: Videón a nagy találkozás: Dobrev Klára odalépett Magyar Péterhez a vita előtt

Az MTVA-vitán Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti listavezetője rendkívül mereven viselkedett. Semmire nem reagált, kizárólag a Rogán–Habony-stáb által előre megírt paneleket pufogtatta el Soros Györgyről, a háborúpárti, guruló dolláros baloldalról, és arról, hogy Brüsszel a „békepárti” magyar kormányt akarja megbuktatni.

Magyar Péter, a Tisza Párt listavezetője a vidéki fellépéseiről már jól ismert mondatokat mondta el arról, hogy hová juttatta Magyarországot az a 14 évnyi Fidesz-kormányzás, amelynek egyébként ő maga is magas pozíciójú résztvevője és hasznonélvezője volt.

A legjobban Dobrev Klára, a hárompárti DK–MSZP–Párbeszéd koalíció listavezetője hekkelte meg az MTVA-vitát. Dobrev nyomatékosította, hogy amit a köztelevízió megszervezett, az nem egy valódi vita, hanem egy vicc, ő azonban várja Magyar Pétert és Deutsch Tamást azokra a valódi, demokratikus vitákra, amelyeket az ATV és az RTL szervez majd a napokban.

Kapcsolódó cikkeink:

Dobrev Klára meghekkelte az MTVA-vitát: A földmaffiás Sulyokról beszélt, és a szombati ATV-vitára hívta Magyart és Deutschot

.

Elborult Magyar Péter agya a Várkert Bazár előtt: Rendőrrel akarta elvitetni a DK szimpatizánsait

.

Hatalmas balhé a Várkert Bazárnál: Magyar Péter rajongói letépték a Momentum molinóját

.

Valódi Hírek