Dobrev Klára: Ne futamodjon meg az MTVA „vitája” elől, akinek ezt a kutyakomédiát köszönhetjük!

Dobrev Klára posztban foglalta össze, mit gondol az MTVA vitájáról.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára összegezte gondolatait az MTVA vitája előtt. Bár Dobrevnek komoly fenntartásai vannak a köztévével kapcsolatban, ahogy eddig is kiállt és elment minden vitára, csütörtökön is így tesz majd. Mint írta: minden percet ki fog használni, hogy megismertesse a választókkal a DK elveit.

Dobrev Klára elmegy az MTVA vitájára

A baloldali–zöld szövetség képviselőjeként nem kifogásokat keres, hanem megoldásokat.

Dobrev Klára Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Alapvetések a csütörtök esti MTVA-s vita kapcsán:

1. Az MTVA-t köztévének hívni akkora képtelenség, mint az általa szervezett valamit demokratikus vitának. Tudtuk előre, hogy így lesz? Tudtuk! Orbán kézivezérelt propagandistái azt teszik, amit minden választás előtt tesznek, eljátsszák a demokráciát, azt, hogy pár percet adnak az ellenzéki politikusoknak. (Ez eddig is így volt.)

2. Van két szereplő, aki, ha a jogállamisági eljárásra nem is, erre a vitára szent tehénként tekint. Deutsch Tamás és Magyar Péter a többi vitafelkérésre nem is válaszolt, vagy épp a »köztévés« vitától tette függővé.

Dobrev nem keres kifogásokat

3. Az én álláspontom az elejétől fogva változatlan, minden vitán ott voltam, minden vitán ott leszek!

4. Azon azonban az elmúlt napokban sokat gondolkoztam, hogy mi a helyes az MTVA vitáján? Egy perc után kijönni, otthagyni az egészet két mondat után, vagy ott maradni és elmondani az Orbán-kormány összes bűnét? Celebfaktor vagy bátorságfaktor? Utóbbi mellett döntöttem. Ha már az ember bemegy, legyen bátorsága bent is maradni!

5. Azt hallgatom hetek óta más szereplőktől, hogy meg kell szólítani a »köztévé« nézőit is, akiket máshol nem lehet megszólítani. Tudnék ezzel vitatkozni, de rajtam ez sem fog múlni, minden egyes percet ki fogok használni. Addig fogom mondani, amíg belém nem fojtják a szót. Ezt javaslom mindenkinek.

6. Azt pedig azért el is várom, hogy azok, akiknek ezt a kutyakomédiát köszönhetjük, ugyanígy tegyenek. Nem ám megint elmenekülni, celebeskedni, az első percben kibújni a felelősség alól. Akik szerint eddig ez egy fontos lehetőség volt, annyira, hogy más demokratikus vitára el se jöttek, most ne jöjjenek újabb kifogásokkal. Ne most találják ki, hogy jaj a »köztévé« nem is demokratikus. Persze, Orbán Viktor sem demokratikus hős.

7. De az is világos, hogy csütörtök este után nincs több menekvés: aki nem fél megmutatni magát egy valódi vitában, azzal szombaton este 19 órakor találkozunk az ATV stúdiójában, várni fogom Deutsch Tamást és Magyar Pétert is! Utána pedig ráfordulhatunk az RTL vitájára is.

Ui.: »Ma Magyarországon a köztelevízióban kell egy választási vitát megrendezni, és ha ez megvolt, mehetünk a Partizánba, az ATV-be, az RTL Klub-ba, bárhova.« – Magyar Péter, Kazincbarcika, május 10.”

(Dobrev Klára / Facebook)

Valódi Hírek