Mi a fene folyik itt? Orbán embere megvette a közutat, így azon más nem közlekedhet (+videó)

Soltész Miklós a közutat is megvette a háza körül.

Az államtitkárként dolgozó Soltész Miklós megvette Budajenőn a háza melletti közutat, így azon más nem közlekedhet – írta meg az atlatszo.hu.

Soltész megvette a közutat Budajenőn

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és egyúttal a kisebbik kormánypárt, a KDNP alelnöke Soltész Miklós. A politikus egy Pest megyei faluban, Budajenőn lakik, és

néhány éve megvette a háza melletti közút nagy részét az önkormányzattól.

A Soltészék mögötti telekre autóval a közút megmaradt részéről lehetne bejutni. Az azonban csak papíron 3 méter széles, valójában egy betonozott árokról van szó. Az államtitkár nemrég még egy kocsibeállót is épített az általa megvett útra. Az építmény azonban rálóg a maradék közútra is, így a hátsó telekre nem lehet bejutni.

A település polgármestere néhány hete felszólította Soltészt az építmény lebontására.

Az államtitkár azonban fellebbezett a döntés ellen, így az ügy hamarosan a képviselő-testület elé kerül.

Csöndes helyen lakik

Soltész a falu csöndes, félreeső helyén lakik, ám 2014-ben kérelmezte a háza melletti közút egy részének megvásárlását is. Ezt az önkormányzat engedélyezte is neki. A döntés értelmében 2020-ban Soltészék telkéhez csatoltak az utcából egy 91 négyzetméteres részt,

amelyért négyzetméterenként 1650 forintot fizetett, vagyis nagyjából 150 ezer forintot.

A politikus háza melletti 9 méter széles utcarész akkor 3 méter szélesre csökkent. 2024-ben azonban Soltész kérvényezte az önkormányzattól ennek a maradék 3 méter széles résznek a megvásárlását is. A képviselő-testület azonban egyhangú döntéssel, „jogszabályi feltételek hiányában” elutasította az államtitkár kérelmét.

A döntést azzal indokolták, hogy az út közút, ezért nem eladható.

A maradék, 3 méter széles útszakasz eladásával az államtitkárék háza mögötti telek közúti kapcsolata megszűnne. A terület értékesíthetetlenné válna, és a tulajdonos jogosan perelhetné be az önkormányzatot kártérítésért.

A szomszéd ezt már nem nézte tétlenül

Ráth Gáborék 2019-ben vették meg az államtitkár – és az utca többi – háza mögötti 1,5 hektáros területet. A férfi a családjával és barátaikkal szeretne itt építkezni, ehhez 4 külön telekre akarják osztani az ingatlant. Az önkormányzat által jóváhagyott tervek szerint 3 telket hátulról fognak megközelíteni autóval.

A negyedikre csak elölről, a Soltész háza melletti utcaszakaszról lehet bemenni közúton.

A közút papíron megmaradt szakasza azonban a valóságban egy mély, betonozott árok, amelynek szélén nagy fák állnak. Soltészék újonnan épített kocsibeállója pedig még erre a szakaszra is rálóg.

Ezt a földmérési jegyzőkönyv is egyértelműen alátámasztja.

Csatornázni sem lehet

Ráth hiába rendelkezik a szükséges engedélyekkel, a telkére vezető útra rálógó államtitkári kocsibeálló miatt

nem tudta még bevezetni a telkére a vizet és a csatornát.

Építkezni sem tud, hiszen a telek addig nem közelíthető meg közútról.

Valódi Hírek