Újabb részletek derültek ki a lőfegyveres merényletben súlyosan megsebesült Robert Fico állapotáról

Robert Fico állapotáról nyilatkozott a kórház.

Sokat javult Robert Fico állapota, a szlovák kormányfő a legutóbbi információk szerint már kommunikál a környezetével.

Mi történt május 15-én?

Lövések dördültek el a nyitrabányai kultúrháznál május 15-én, szerdán, amikor Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke az emberek közé ment a helyi rendezvényen.

Kapcsolódó: Videó érkezett a szlovák miniszterelnök elleni merénylet helyszínéről

A politikust azonnal kórházba szállították, 5 órán át tartó életmentő operáción esett át. A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt 2 orvosi csapat műtötte.

Peter Pellegrini megválasztott államfő még a múlt héten meglátogatta a kórházban lábadozó Ficót. Elmondása szerint a kormányfő emlékszik az őt ért támadás részleteire. Pénteken érkezett a hír, hogy a szlovák miniszterelnök újabb műtéten esett át. A besztercebányai kórház igazgatónője, Miriam Lapuníková közölte, hogy az operáció hozzávetőlegesen 2 órán át tartott. Megjegyezte, a beavatkozás a sebgyógyulás felgyorsítása céljából történt.

Kapcsolódó: Friss hírek érkeztek a lőfegyveres merényletben súlyosan megsebesült Robert Ficóról

Vasárnapi értesülések szerint Robert Fico túl van az életveszélyen, ám állapota továbbra is súlyos, felépülése pedig még nagyon sokáig el fog tartani.

Nyomoz a szlovák hatóság

A illetékes szervek annak lehetőségét is vizsgálják, hogy talán mégsem egyedül cselekedett a szlovák miniszterelnököt életveszélyesen megsebesítő merénylő – mondta Matúš Šutaj Eštok szlovák belügyminiszter az újságíróknak nyilatkozva Pozsonyban vasárnap. Részletezése szerint vannak erre utaló jelek, így nyomozócsoportot állítottak fel, amely azt a lehetőséget is vizsgálja, hogy nem egy „magányos farkasról” volt szó, mint azt korábban feltételezték.

Kapcsolódó: Fordulat a Fico elleni merényletben: Megdöbbentő elméletről nyilatkozott a szlovák belügyminiszter

A The Guardian a minap arról írt, hogy Robert Fico állapota stabil. A politikust továbbra is a besztercebányai Roosevelt kórházban ápolják. Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint a szlovák miniszterelnök állapota klinikailag javul, a kormányfő már kommunikál. Hozzátették, hogy

Robert Fico továbbra is náluk lábadozik majd.

Mindeközben az illetékes hatóságok fokozzák a biztonsági intézkedéseket, az oktatási intézmények, a nyilvános helyek (például bevásárlóközpontok), valamint a szerkesztőségek közelében gyakrabban járőröznek.

Kapcsolódó:

Orbitális zakó: Orbánék megpróbáltak hasznot húzni a Fico elleni gyilkossági kísérletből, de csúfos lebőgés lett a vége

Valódi Hírek