Szégyenletes gaztett: Kifosztott egy bajba jutott, segítséget kérő gyermeket egy férfi Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében történt a megdöbbentő bűneset.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kifosztás bűntette miatt. Az illető egy gyermekkorú lány rosszullétét kihasználva elvette annak mobiltelefonját.

A vádirat szerint a férfi 2023. január végén, délután, egy borsodi településen a buszmegállóban tartózkodott fiatalok társaságában. Az ott lévő padon ült a 12 éves lány, aki homályos látással és szédüléssel járó rosszulléte miatt a vádlottól kért segítséget. Azt kérte tőle, hogy hívjon mentőt, vagy értesítse az édesanyját – részletezték az ügyészség friss közleményében.

Mint írták, a férfi arra hivatkozott, hogy nincs mobilja, ezért a beteg gyermektől kérte el annak telefonját. A lezárt képernyőt azonban nem tudta feloldani, így visszaadta a készüléket. Időközben a vádlott meggondolta magát, odalépett a sértetthez, akinek rosszulléte miatti védekezésre képtelen állapotát kihasználva

egy hirtelen mozdulattal a kabátja zsebéből kivette a telefonját, majd elszaladt.

Rövid időn belül visszajött, átadta a telefont a gyermeknek, a készülék ekkor azonban már sérült volt, hátlapján és kijelzőjén repedésekkel. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek