Ennyire rossz a helyzet? Perintfalvi Rita iszonyatosan kiakadt az Orbánékkal összejátszó egyházakra

Pünkösd alkalmából írt a teológus.

Perintfalvi Rita teológus pünkösd hétfőn a Facebookon osztotta meg véleményét a kormánnyal összejátszó egyházakról. Írását teljes egészében közöljük:

„PÜNKÖSD: AZ EGYHÁZ SZÜLETÉSNAPJA HELYETT A POLITIKÁVAL ÖSSZEOLVADT EGYHÁZAK VÉGÓRÁJA?

Ez most kemény lesz

Ez most kemény lesz. A pünkösd az egyház születésének, a Lélek kiáradásának ideje, mégis nekem úgy tűnik, mintha a magyarországi egyházak egyenesen a vesztükbe rohannának.

Ott van a református egyház a maga Balog Zoltánjával, aki püspökhöz,

de egyáltalán tisztességes emberhez is méltatlan módon viselkedett akkor, amikor rávette Novák Katalint, hogy adjon kegyelmet egy jogerősen elítélt ped0fil bűnsegédnek.

Aztán ott van Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi egyházmegye focista püspöke, aki stadiont épített a Lélek temploma helyett, meg négycsillagos szállodát, luxuséttermet üzemeltet, és mellesleg még ráteszi püspöki kezét a korábbi zánkai úttörőtáborra, a jól menő fonalfeldolgozó üzemre, meg egy budai luxusingatlanra is. Kiss-Rigó méltatlan követője annak az ideálnak, amit egyháza jelenlegi pápája, Ferenc pápa tanít neki a szegény egyház álmáról, ami a szegényekért van.

Aztán van a határon túlon is egy magyar szerzetes, akinek alapítványai őt Magyarországhoz és egyenesen a magyar kormányhoz kötik: Böjte Csaba. Aki nem csupán arról híresült vagy inkább hírhedt el az elmúlt években, hogy gyermekotthonaiban, az ő vezetése idején, rendkívül súlyos, sorozatos bű*ncselekmények történhettek a kiskorúak sérelmére.

A botrány elült, de valójában semmit nem tudtunk meg azoknak a gyermekeknek a valódi szenvedéséről, akik közül sokakat egyszerűen erővel szakítottak el a szüleiktől, csupán azért, mert szegények voltak. Annyit mindenesetre tudunk, hogy Böjte, akárcsak Balog, szereti támogatni a jogerősen elítélt bű*nözőket, hiszen ő volt az, aki „Budaházy bácsi” szabadulásáért imádkoztatta a kiskorú gyermekeket.

Novák Katalin kihasználta Ferenc pápa látogatását

Majd láss csodát, a nemzet nagyasszonya, a mélyen hívő református Novák Katalin, Ferenc pápa látogatása alkalmával nem csupán egy ped0fil bűnsegédnek, hanem egy terro*ristának is kegyelmet adott, aki diadalittasan fehér lovon lovagolt el a szélben! Soroljam még?

Épp most olvasom, hogy Kispál György, a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia azt szajkózza pünkösdi üzenetként a híveinek, amit Orbán Viktortól – vagyis a gazdájától hallott – hogy »mire képes a baloldal. Szlovákia békepártiságával útban volt a pénz urainak is.« S nyilván ezért akart végezni Robert Ficó kormányfővel az ördögi, judeobolsevista, sorosista baloldal.

De az is mélyen az emlékezetemben él még, amikor az ukrajnai hábo*rú kitörésének első évében Pajor András, a zuglói Kassai téri templom plébánosa, egyben a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke egyenesen a putyini propagandát terjesztette egy videójában. Aki szerint az oroszok az akkor elfoglalt ukrán területeken »35000 gyermeket találtak meg fogolytáborokban, mégpedig többnyire otthonukból elrabolt orosz gyermekeket«, akiket olyan helyen tartottak az ukránok, amit a »nyugati ped°fil kereskedelem céljára rendeztek be.«

Vagy eszembe jut annak a református lelkésznek az LMBT-emberek ellen uszító prédikációja, ami még a youtube-ra is kikerült és miután írtam róla, azonnal letiltották gyűlö*letbeszéd miatt. Soroljam még?

Vannak pozitív példák is

Inkább nem teszem! Csupán Várszegi Asztrik püspök, korábbi főapát szavaival emlékeztetnék arra, hogy mindaz, ami most történik, aminek tanúi vagyunk, ellentmond mindannak, ami az egyház küldetése és ez idővel szükségszerűen a vesztét okozza:

»Sokan megfogalmazzák, hogy félnek egy katolikus vagy keresztény kurzustól, egy olyan államhatalommal vagy politikával összefonódott katolikus egyháztól, amely a két világháború között volt. Ezt a keresztény kurzust, ezt a katolikus kurzust minden ízében tagadnunk kell. Nekünk nem kell sem állammal, sem politikával összefonódott hatalom, az egyház nem kíván és nem akar hatalmat, az egyház szabadságot akar hozni.«

Hát hol van az egyház, hol vannak azok az egyházak, akik valóban szabadságot akarnak hozni? Hol vannak azok az egyházak, akik felemelik a szavukat a rogáni agymosó hazugsággyár ellen, ami megosztja az országot, hergel és uszít? Csupán azért, hogy egy valaki és annak családja, meg az oligarchái mindenáron a hatalomban maradjanak és tovább zsigerelhessék ki ezt a szerencsétlen országot, amely nem képes a kullancsként ráakaszkodott vérszívók lesöprésére.

Kik a jó példával elöl járók?

Hol vannak azok a tisztességes és erkölcsös egyházfiak és egyháznők, akik kiállnak a lábbal tiport emberi méltóság, a gyermekek alapvető jogai mellett? Akik felemelik a szavukat európaiságunk és demokráciánk utolsó maradékainak védelmében? Akik belekiáltják a hatalom arcába, hogy elég volt!?

Ameddig nincsen senki köztük, aki ezt megtenné vagy ha valaki bátor mártírként beleáll is ebbe, mint pl. Várszegi Asztrik, Iványi Gábor, Beer Miklós, Tarr Zoltán, Fabiny Tamás, azt azonnal lesöprik a többiek és a harca szélmalomharc marad, addig nem lesz születésnapja az egyházaknak pünkösdkor!

Addig nem lesz megújulás! Addig fújhat a Lélek ott, ahol akar, nem lesz élet, csak pusztulás!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Perintfalvi Rita Publik/Facebook)

Valódi Hírek