Váratlanul kocsiba ültették Robert Fico támadóját: Kiderült, hova vitték a merénylőt (+videó)

A Robert Fico elleni merényletet követő második napon Juraj Cintula otthonát kutatták át a hatóságok.

A hatóság emberei átkutatták a Robert Fico elleni merénylet elkövetőjének, Juraj Cintulának az otthonát. A TV Markíza beszámolója szerint a rendőrök péntek kora reggel érkeztek meg a támadó házához, ahová maga Cintula is elkísérte a nyomozókat.

Az ingatlan átkutatása során számítógépeket és dokumentumokat foglaltak le a hatóság emberei.

Mi történt?

Lövések dördültek el a nyitrabányai kultúrháznál május 15-én, szerdán, amikor Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke az emberek közé ment a helyi rendezvényen.

Kapcsolódó: Videó érkezett a szlovák miniszterelnök elleni merénylet helyszínéről

A politikust azonnal kórházba szállították. Állapota stabil, de továbbra is súlyos Robert Kaliňák szlovák védelmi miniszter szerint. A kormányfő 5 órán át tartó életmentő operáción esett át.

A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt 2 orvosi csapat műtötte, és ő továbbra is az intenzív osztályon fekszik. Amennyiben a szlovák miniszterelnök sérülései miatt hosszabb kezelésre szorulna, a vonatkozó szabályozás szerint feladatai ellátását a 4 miniszterelnök-helyettes egyike venné át. A szlovák sajtó Kaliňákot tartja a legesélyesebbnek.

Kapcsolódó: FRISS hírek érkeztek a meglőtt Robert Ficóról: Ez történt az életmentő műtét után

Peter Pellegrini megválasztott államfő a minap meglátogatta a kórházban lábadozó Ficót. Elmondása szerint a kormányfő emlékszik az őt ért támadás részleteire.

Juraj Cintuláról

A lévai származású Cintula korábban az oroszbarát, volt szpecnazosok által kiképzett neofasiszta Slovenskí Brancival állt szoros kapcsolatban.

(Paraméter/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Gyalázat: Undorító hazugságokat terjeszt a Fidesz-propaganda Robert Fico merénylőjéről

Rendkívüli: Videóban vallja be Fico merénylője, hogy miért lőtte meg a szlovák miniszterelnököt

Valódi Hírek