Kibuktak a súlyos részletek: Ez az öt hiba felelős a Robert Fico elleni merényletért

A Robert Fico elleni merénylet bekövetkezéséért több tényező a felelős.

Mint ismert, május 15-én, szerdán merényletet hajtottak végre Robert Fico ellen. Szlovákia miniszterelnöke a kapott lőtt sebek miatt azonnali életmentő műtéten esett át. Miniszterei szerint állapota stabil, ám súlyos, a következő órák sorsdöntőek lehetnek.

Kapcsolódó: Videó érkezett a szlovák miniszterelnök elleni merénylet helyszínéről

Mindeközben sokakban felmerült a kérdés, hogy történhetett meg a támadás, hiszen a politikust rengeteg testőr vette körül. Többek között Hamran István egykori szlovákiai rendőrfőkapitány, valamint Juraj Zábojník, a kiemelt személyek védelméért felelős hivatal volt vezetője is megszólalt a történtek kapcsán. Az ATV a szakemberek nyilatkozatait górcső alá véve összegyűjtötte, mi az az 5 súlyos tényező, ami a Robert Fico elleni támadáshoz vezetett.

  • A szlovák kormányfő nem viselt golyóálló mellényt.
  • A biztonsági szakemberek nem szűrték ki a kordon mögött álló felfegyverzett férfit.
  • Az első lövést több is követhette, mert a testőrök nem avatkoztak azonnal közbe.
  • A testőrök nem biztosítottak élő fedezéket Robert Ficónak.
  • A helyszínen sem mentőautó, sem megfelelő egészségügyi személyzet nem tartózkodott.

Megszólalt a védelmi miniszter a Robert Fico elleni merénylet kapcsán

Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után – jelentette be Robert Kaliňák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön. A Nyitrabányán szerdán elkövetett merénylet után több lőtt sebbel életveszélyes állapotban kórházba szállított kormányfőn 5 órán át tartó életmentő műtétet hajtottak végre. Az állapota stabil, de nagyon súlyos – jelentette be a tárcavezető.

A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt 2 orvosi csapat műtötte, és ő továbbra is az intenzív osztályon fekszik. Amennyiben a szlovák miniszterelnök sérülései miatt hosszabb kezelésre szorulna, a vonatkozó szabályozás szerint feladatai ellátását a 4 miniszterelnök-helyettes egyike venné át. A szlovák sajtó Kaliňákot tartja a legesélyesebbnek.

Kapcsolódó:

FRISS: Megszólalt Fico legesélyesebb utódja az életveszélyesen megsérült szlovák miniszterelnök állapotáról

Újabb hírek érkeztek Robert Fico állapotáról: Túl van a műtéten a meglőtt szlovák miniszterelnök

Valódi Hírek