Megtörte a csendet Adrián, a kemecsei iskolában súlyosan bántalmazott 10 éves fiú

Kemecse lakosait bizonyára sokkolták a történtek.

„Jobban érzem magam, már esténként sincs szükségem semmilyen fájdalomcsillapítóra. Ugyan a műtét miatt még vannak fájdalmaim, de már lábra is tudok állni”

– fogalmazott az a kemecsei kisfiú a Blikknek, akin iskolai bántalmazás miatt nemrég életmentő műtétet hajtottak végre Nyíregyházán.

Adriánt diáktársai rugdosták meg az egyik szünetben. Végül két fiú segített neki felállni, az egyik pedagógushoz kísérték. Az iskola értesítette a szülőket, a gyermeket kórházba szállították, az orvosok kivették a lépét.

A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő oktatási intézmény elismerte a történteket, belső vizsgálatot indítottak.

Kapcsolódó: Súlyos iskolai bántalmazás Kemecsén: Majdnem halálra v€rt négy 10 év körüli kislány egy fiút

Mindeközben a hatóság életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség az esetről – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem adott részletesebb tájékoztatást az ügyben.

Adrián a Blikknek elmondta, álmában még kísértik a történtek. A 10 éves kisfiú imád focizni és mint mondta, hiszi, hogy minden rendben lesz, meg fog gyógyulni és hamarosan visszatérhet a pályára.

„Olyan akarok lenni, mint régen!”

– jelentette ki határozottan. Hozzátette, haragszik a támadó lányokra, ám mivel egy településen élnek, elkerülhetetlen lesz, hogy találkozzon velük. Édesapja azt is megosztotta, hogy Adrián szeptemberben egy új iskolában kezdi meg a tanévet, sőt, testvérét és unokatestvérét is kivették a kemecsei oktatási intézményből.

„Egyelőre nem tudjuk, hogy mennyire lesz teljes a felépülése. Nagyon izgulunk és aggódunk amiatt, hogy a focit nem tudja majd olyan intenzitással folytatni, ahogy eddig csinálta. Sokak szerint nagy jövő előtt áll. Még egy gyulladást kezelnek rajta, de utána remélhetőleg haza is térhet”

– fogalmazott a kisfiú édesapja. Előbbit a Kemecsei Sportegyesület elnöke, Bárdos András és alelnöke, Resán Attila is meglátogatták a kórházban. Adriánt a kedvenc focistájának, Jude Bellinghamnek mezével lepték meg.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek