Több százmilliós alapítványi mutyiban bukkant fel Kövér László — Luxuslakást és autót osztogattak a haveroknak

A pénzt határon túli magyarokra kellett volna költeniük.

Veress László, az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke, és családja egy olyan II. kerületi villalakást használ, aminek vevője egy elméletileg határon túli magyarokat támogató alapítvány — írta meg szerdán a 24.hu.

A Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány Kövér László barátja, egy tajvani milliárdos révén kapott 322 millió forintot, ezért „külföldről támogatott szervezet” minősítést kellett volna kapnia, de ez nem történt meg.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Visontai Kálmán egy Audi A6-ossal jár, sógornője pedig 1,8 millió forint adományt kapott, noha semmi köze a határon túli magyarokhoz.

A Veress László által használt ingatlan Budán, a Lorántffy Zsuzsanna úton van: a 24.hu munkatársai fel is keresték,

ajtót pedig Veress anyósa nyitott nekik.

Az asszony elmondta, hogy Romániából érkeztek, és a lakásban szálltak meg, ám annak valódi tulajdonosáról semmit sem tudott. Azt viszont elmondta, hogy valószínűleg a veje, Veress László és családja költözik majd be a lakásba.

Veress László telefonon először tagadta, hogy az ő családja használná az ingatlant, amikor pedig szembesítették azzal, hogy az anyósa nyitott ajtót, letette a telefont.

A lakás egyébként 164 négyzetméter, és két éve a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány vásárolta meg 2019 nyarán 240 millió forintért. A villa lakói azt mondták a lap munkatársainak, hogy Veress családtagjai jönnek-mennek a lakásban, mással nem is találkoztak ott.

Az alapítvány 2019-es beszámolója szerint a hozzá érkezett 322 milliós adomány nagy részét a határon túli magyarok támogatására helyett másra fordította:

vettek például egy Audi A6-ost 13 millióért, amit Visontai Kálmán használ; illetve magyarországi ingatlanokat vásároltak.

Az alapítvány alapítója, Stefán Károly Róbert egyesületének is adtak 35 millió forintot.

A 322 millió forintos támogatás a 24.hu szerint Frank Liu tajvani milliárdos köréből származott, aki Kövér László jó barátja. Kövértől kapott magyar állampolgárságot, Semjén Zsolt pedig korábban kitüntette a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért.

Valódi Hírek