Dobrev Klára Tatabányán: Orbán titokban járja az országot, már ciki fideszesnek lenni (+videó)

A baloldali–zöld szövetség listavezetője, Dobrev Klára is felszólalt Tatabánya lakói előtt.

Szociáldemokrata politikával lehet leváltani ezt a kormányt, majd szociáldemokrata politikával lehet újraépíteni az országot. Erre nincs más vállalkozó ma Magyarországon, mint a DK, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége – mondta Dobrev Klára, a baloldali–zöld szövetség listavezetője európai parlamenti listavezetője szerdán Tatabányán.

Kapcsolódó: Dobrev Klára felszólította Magyar Pétert, fogadja el az RTL, az ATV és a Partizán meghívását az élő vitára

Mint rámutatott, 14 év fideszes kormányzás alatt Európa egyik legszegényebb országa lettünk. Hozzátette, a magyar történelem során soha ennyi pénz nem érkezett az országba, mint az uniós tagság alatt, eközben inkább romlott az egészségügy, az oktatás és a forint helyzete az Orbán-kormány elhibázott politikája miatt.

„Egyetlen dolog működött profin: a lopás”

– fogalmazott.

Kiemelte, június 9-én véleményt mondhatunk az Orbán-kormányról és az európai parlamenti képviselőkről. Elmondhatjuk, hogy

erős, európai Magyarországot akarunk-e, vagy visszahúzódó, bezárkózó országot.

Már ciki fideszesnek lenni, ennek a legjobb példája maga Orbán Viktor, aki titokban járja az országot – hangsúlyozta Dobrev Klára.

„Ha már ő is szégyelli magát, akkor tényleg van ok szégyenkezni. Az elmúlt évtizedek legnagyobb életszínvonal romlását és megélhetési válságát hozták össze, nem az adóbevallásból csináltak söralátétet, hanem a Munka törvénykönyvéből”

– mondta az árnyék-miniszterelnök.

Kapcsolódó: Dobrev Klára nyíltan, Orbán Viktor titokban tart kampányrendezvényeket

Budapest főpolgármestere is felszólalt

Karácsony Gergely szerint az önkormányzatokat azért nem szereti a kormány, mert bennük van mindaz, amit tulajdonképpen gyűlölnek, hogy emberek, politikai közösségek összeállnak, és közösen hozzák meg a saját életüket érintő döntéseket.

Kijelentette, amikor június 9-én az önkormányzatokról és Európa jövőjéről egyszerre döntünk, akkor valójában ugyanazt a döntést hozzuk meg, mert ma Magyarországon az önkormányzati politika mutatja a magyar politika európai arcát, hogy szabad, autonóm közösségek hoznak döntéseket.

Kunhalmi Ágnes is színpadra állt

Az MSZP társelnöke arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy a szavazáson azt az erőt érdemes támogatni, ami az elmúlt években azért küzdött, hogy az országban újra szabad levegő, demokrácia és jogállam, egy emberközpontú szociális állam lehessen.

„Önmagában a piacgazdaság nem képes társadalmi tömegek széles rétegét megemelni és magas életszínvonalon tartani. Ehhez baloldali szociáldemokrata kormányzás kell”

– emelte ki.

Szücsné Posztovics Ilona a mikrofon elé lépett

Végül a város polgármesteri posztjáért újrainduló Szücsné Posztovics Ilona elmondta, hogy Többségben Tatabányáért névvel alakítottak választási szövetséget, képviselőjelöltjeik társadalmi szerepvállalásukkal a közösségért akarnak dolgozni.

(Demokratikus Koalíció/Facebook/MTI)

Valódi Hírek