Ez most mi? Orbán titokban tűnt fel a bukásra készülő Szentkirályi Alexandra oldalán (+fotó)

Orbán Viktor Szentkirályi Alexandra fideszes főpolgármester-jelölttel kampányolt szerdán.

Budapesten folytatta a kampányolást Orbán Viktor. Szerda délben a Batthyány téren Szentkirályi Alexandrának, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének segített a támogatói aláírások gyűjtésében – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Havasi azt már nem tette hozzá, hogy az eseményt még csak meg sem hirdették, hogy minél kevesebb Fidesz-kritikus érkezhessen a helyszínre.

Orbán Viktor Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltről

Orbán egy maroknyi kivezényelt fideszes társaságában osztotta az észt a Batthyány téren. Színvonalasnak kevésbé nevezhető kampányrendezvényén annyit mondott, Karácsonynak „bukovári (sic!) van„.

Alexandra jól halad, néztem a számokat – mondta a Fidesz elnöke a választópolgárokkal beszélgetve. Azt már nem említette meg, pontosan mit ért „jól haladás”-on.

Szerinte ami eddig Karácsony Gergely

„előnye volt, az most a hátránya lett, mégpedig az, hogy nem csinált semmit”.

Orbán Viktor kifejtette, Szentkirályi Alexandra tenni akar a városért, csinálni akar valamit, ezért így nagy lett a kontraszt. A „valami” azonban a jelek szerint állandó gyurcsányozáson és karácsonyozáson kívül mást nem jelent.

Mi a helyzet Szentkirályival?

Mint írtuk, a főpolgármesterségért induló Szentkirályi Brüsszelből hoz kampányfőnököt. Hidvéghi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést. Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas kormánypárti politikusok közé. Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül, és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál.

Szentkirályi nemrég Donald Trump szlogenjét gyurcsányozással vegyítve mutatta be, mit tenne Budapest főpolgármestereként. A lampánynyitóján ráadásul még Orbán Viktor sem volt, így bizonyára a Fidesz még csak reményt sem lát a fővárosi Fidesz-győzelemben.

Kapcsolódó: Szentkirályi Alexandra kibírta röhögés nélkül: Sikerült majmot csinálnia magából a kampánynyitóján

Pár napja nyilvánosságra hozták a friss budapesti közvélemény-kutatás eredményeit. Eszerint továbbra is magabiztosan vezet Budapesten Karácsony Gergely, a második Vitézy Dávid, és csak a harmadik a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra. A Závecz Research vezetője, Závecz Tibor szerint a budapesti kerületek többségében az ellenzéki polgármesterek újrázhatnak majd. Erről >>ITT<< olvashatsz részletesen.

(Orbán Viktor/Facebook/MTI/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2024/04/24/beteg-lehet-orban-ijesztoen-sarga-szine-volt-egy-szerdai-rendezvenyen

Karácsony Gergely: Szentkirályinak kínzó kérdésre kell válaszolnia, nem futamodhat meg előle

Valódi Hírek