Mit művelnek Orbánék? Kitiltanak a könyvesboltokból egy rakás művet (+videó)

Tovább szigorodik Orbán Viktor és kormánya fóliázásról szóló rendelete.

Szerdától tovább szigorodik Orbán Viktorék fóliázásról szóló rendelete. Azok a könyvek, amelyek a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy homosz€xualitást jelenítenek meg, valamint a sz€xualitást közvetlenül, naturálisan vagy öncélúan ábrázolják, még szigorúbb szabályok szerint, vagy bizonyos esetekben egyáltalán nem árusíthatók – részletezték a minap az RTL Híradóban.

Kapcsolódó: Döntöttek: Minden termékre kiterjeszti botrányos törvényét az Orbán-kormány

Mint kifejtették, a korábban bírsággal sújtott Líra például arra kérte a kiadókat, még a hét elején nyilatkozzanak arról, hogy az egyes könyveikben az említett tartalmak meghatározóak-e.

A rendelet új kategóriákat határoz meg, azok alapján bizonyos olvasnivalók lekerülnek a könyvesboltok polcairól, amennyiben az üzlet 200 méteres körzetében oktatási, gyermekvédelmi intézmény, vagy templom van. Akadnak majd olyan művek, amelyek „csak” a kirakatban nem foglalhatnak helyet, más könyveket pedig a már jól ismert módszerrel, lefóliázva és elkülönítve lehet a jövőben árulni.

„Ettől még a törvény nem lesz értelmesebb, nem fogja jobban szolgálni az olvasás népszerűsítését, nem fogja kevésbé károsítani a szabad versenyt vagy a szabad olvasást, de legalább valamivel beljebb vagyunk, pontosított dolgokat a jogalkotó”

– fogalmazott Nyáry Krisztián, a Líra kreatív igazgatója.

Kapcsolódó: Mi folyik itt? Szigorítana az Orbán-kormány, tilalmat vezetne be a könyvek árkedvezményére

Mindeközben Heniko Sakka immár az 5. könyvén dolgozik, a népszerű író főképp ifjúsági témában alkot. Éppen most akarta bemutatni a legújabb művét, ám a rendelet miatt elbizonytalanodott, a könyvében ugyanis megjelenik a sz€xualitás.

Véleménye szerint ezt a témát akarják cenzúrázni. Mint mondta, furcsa, hogy

„hogy itt konkrétan nem a gyermekirodalomról van szó, hanem a felnőttről is.

Tehát ezentúl a felnőttek sem olvashatnak azt, amit szeretnének”.

A csomagküldőket is célba vette a kormány

Mint arról márciusban beszámoltunk, a csomagküldés lett Orbán Viktor kormányának következő célpontja az – állításuk szerint – „gyermekek védelméért” folytatott harcban. A vonatkozó kormányrendeletet már társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Igazságügyi Minisztérium, az észrevételeket április 4-ig várták.

A megdöbbentő kormányrendelet részleteiről >>ITT<< olvashatsz.

(rtl.hu/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Mit művel Orbán minisztere? Belengette a mobiltelefon-tilalmat egy rakás intézményben

Valódi Hírek