Undorító csalás áldozata lett egy magyar férfi, de nem ez a legdurvább a történetben

Banki csalók áldozataként lett pénzmosás miatt vádlott egy zalai férfi.

Hitel reményében a bankkártyáját és PIN-kódját is elküldte egy zalai férfi egy elefántcsontparti címre, ahol azután pénzmosásra használták a számláját. Erről tájékoztatott a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Jánky Judit tájékoztatása szerint a középkorú zalaegerszegi férfi 2021 nyarán hitelfelvételi lehetőségek után kutakodott az interneten, amikor rátalált a francia BNP Paribas Bank nevét felhasználó hirdetésre. Üzenetküldő alkalmazással és videóhívással is felvette a kapcsolatot egy ismeretlen személlyel.

Ő azt állította neki, hogy 115 euró szerződési díj megfizetése mellett megkaphatja a kívánt hitelösszeget.

Mi történt ezután? A férfi elutalta a pénzt, majd a nevére kitöltött, a kölcsönösszegről szóló megállapodást kapott, amely további költségeket is tartalmazott. Az ismeretlen személy felhívására elküldte bankszámlája adatait, illetve a bankkártyájáról készült fényképet is.

Pénzmosás vádlottja lett az átvert férfi

A csalók kérésére a zalaegerszegi férfi a bankkártyáját is elküldte egy elefántcsontparti címre, majd a PIN-kódját is megadta az ismeretleneknek. Ők ezután arra vették rá zalai „ügyfelüket”, hogy hét, hasonlóan becsapott magyar ügyféltől fogadjon a bankszámláján több millió forint átutalást, amelyet azután a csalók egy elefántcsontparti városban a magyar bankkártyával fel is vettek.

Miért vették elő? Az ügyészség közleménye kitér arra, hogy a zalai férfinek a körülményekből fel kellett volna ismernie, hogy bűncselekményből származnak a számlájára érkező utalások. Ráadásul az elkövetők saját pénzét is többször leemelték. A vádlottá lett férfi nem tájékoztatta a számlavezető pénzintézetét arról, hogy a bankkártyája használatát másnak átengedte. A bankszámlájának adatait pedig teljes körűen megadta harmadik fél részére.

A férfi ellen gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Valódi Hírek