DK: Pénzmosás gyanúja miatt feljelentést teszünk egy fideszes propagandacég végelszámolása ügyében

700 millió forintnyi közpénz kapott a vállalkozás.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz pénzmosás gyanúja miatt a 700 millió forintnyi közpénzt kapó fideszes propagandavállalkozás, az Aktuális Média végelszámolása ügyében – emelte ki Sebián-Petrovszki László lapunkhoz eljuttatott pénteki közleményében.

„A sajtó írta meg, hogy lehúzza a rolót az Aktuális Média nevű fideszes propagandavállalkozás, amely az elmúlt két évben több mint 700 millió forint közpénzt kapott, hogy többek között ellenzéket lejárató anyagokat terjesszen”

– emlékeztetett a DK országgyűlési képviselője.

A politikus kifejtette:

„Emiatt

a DK már az Állami Számvevőszékhez fordult tiltott pártfinanszírozás gyanújával,

az ÁSZ azonban nem fog tudni adatokat kérni a végelszámolás alá került cégtől, mert ilyenre csak a nyomozó hatóság képes.

Éppen ezért a Demokratikus Koalíció feljelentést tesz a 700 millió forint közpénzt kapó fideszes propagandacég végelszámolása miatt.”

Sebián-Petrovszki megosztotta: a fideszes propagandacégnek tavaly úgy lett 600 millió forintja, hogy bevallottan nem folytatott gyakorlatilag semmilyen értékesítési tevékenységet. A politikus hangsúlyozta:

alappal merül fel az esetleges pénzmosás gyanúja.

„A nyomozás megindítása egyben azt is lehetővé tenné, hogy a fideszes propagandacég ne tudjon a végelszámolással kibújni a tiltott pártfinanszírozás vádja alól.

Kíváncsian várjuk, hogy a fideszes propagandistákra is érvényesek-e a hatályos magyar törvények”

szögezte le az országgyűlési képviselő.

Valódi Hírek