FRISS: Kemény üzenettel reagált Gy. Németh Erzsébet a mentelmi joga felfüggesztésére

Gy. Németh Erzsébet mentelmi joga felfüggesztésére reagált.

140 igen, 43 nem szavazattal, tartózkodás nélkül felfüggesztette a parlament Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát. Mindezt azért, mert a Demokratikus Koalíció politikusa elmondta az országnak, hogy Áder János testvére, Pölöskei Gáborné Áder Annamária fővárosi főosztályvezetőként tudott a bicskei gyermekotthonban történtekről. Pölöskei Gáborné ugyanakkor nem akadályozta meg, hogy Vásárhelyi János tovább zaklassa a rá bízott gyermekeket – emlékeztetett hétfői sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet.

Kapcsolódó: Felfüggesztette Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát a parlament Áder húgának botránya miatt

Reagált a mentelmi joga felfüggesztésére Gy. Németh Erzsébet

„A mentelmi jogom elvételével a Fidesz a mai napon végleg bebizonyította, hogy a ped0filok és a ped0filsegítők oldalán áll. Azért sújtott le rám Orbán Viktor bosszúja, mert nyilvánosan bemutattam az orbáni ped0filhálózat működését.

Elmondtam az országnak, hogy Áder János húga, Pölöskei Gáborné Áder Annamária fővárosi főosztályvezetőként tudott arról, hogy mi történik a bicskei gyermekotthonban, mégsem akadályozta meg, hogy Vásárhelyi János tovább zaklassa a rá bízott gyermekeket. A ped0fil bicskei igazgató 5 zavartalan évet kapott Pölöskei Gáborné Áder Annamáriától. Hiába tudta már 2011-ben, hogy mit tesz a gyermekekkel, mindez 2016-ig folytatódhatott”

– fogalmazott friss közleményében Gy. Németh Erzsébet.

Mint hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció

soha nem fog hallgatni, soha nem fogja abbahagyni az orbáni ped0filhálózat szereplőinek támadását;

soha nem fog beletörődni abba, hogy fideszes politikusok következmények nélkül mentegethettek ped0filokat és segítőiket. Azt mondta: újra és újra el fogják mondani, hogy ki mindenki vett részt a bicskei gyalázatban, Novák Katalintól Varga Juditon és Balog Zoltánon át egészen Pölöskei Gáborné Áder Annamáriáig. Nem fognak meghátrálni, amíg az orbáni ped0filhálózatot ki nem söprik az országból – emelte ki a DK országgyűlési képviselője.

Gy. Németh Erzsébet a parlamentben

A DK politikusa a szavazást megelőző percekben felszólalt az Országgyűlésben. Mint mondta, a mentelmi jog korlátozása a parlamenti képviselő munkájának korlátozása is egyben. Hangsúlyozta, hogy nem tudják elhallgattatni, mindent meg fog tenni, hogy ez a szégyenletes botrány ne múljon el nyomtalanul. Továbbá minden erejével azon lesz, hogy a gyermekek védelme érdekében minél jobb jogszabályok szülessenek – fűzte hozzá.

Gy. Németh Erzsébet parlamenti felszólalásában kiemelte, hogy a Népjóléti Bizottságban meg kellett volna szavazni azt a DK-s javaslatot, amely szerint létrejönne egy független vizsgálóbizottság, és az vizsgálódna a gyermekek ügyében, érdekében.

Pölöskei Gáborné Áder Annamária szerepéről is szót ejtett. Mint mondta, Áder János testvére helyettes államtitkár, politikai felső vezető, közszereplő. Eszközei, nyilvánossága, forrása van arra, hogy megvédje magát azokkal a kijelentésekkel szemben, amelyekkel nem ért egyet. Pölöskei Gáborné azonban néma maradt, bátyja, az exállamfő háta mögé bújva üzenget – részletezte a történteket a DK politikusa.

Áder testvére megtehette volna, hogy a Fővárosi Közgyűlés által létrehozott vizsgálóbizottság elé áll, és elmondja, hogy ő felelős szakmai vezetőként, a gyermekvédelemért is felelős főosztályvezetőként mit tett és nem tett az ügy kapcsán – jegyezte meg Gy. Németh.

Szót ejtett arról, hogy mi történt és mi nem történt a bicskei ped0filügyben:

  • nem mentették fel a ped0fil igazgatót,
  • nem vonták vissza annak vezetői megbízatását,
  • Vásárhelyi bent élt a gyermekotthonban,
  • retorziók érték a bejelentőket,
  • megfélemlítették a tanúkat

– sorolta a DK politikusa.

Végül kiemelte, hogy a kormányzó párt nem kért elnézést az áldozatoktól, egyedül Csomós Miklós – tíz éve leköszönt fideszes főpolgármester-helyettes – mondta azt, hogy

„további hibáimat is részletezhetném, de most nem teszem meg. Nem kívánok hosszú levelet írni. Elismerem politikai és erkölcsi felelősségemet az ügyben. Erkölcsi felelősségem súlya nagyobb, mert megengedhetetlen, hogy feltétlenül megbízzunk hatóságokban, intézményekben, szakemberekben, emberekben, ha ez kárt okoz. Még egyszer bocsánatot kérek az áldozatoktól”.

(Demokratikus Koalíció/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek