Hiába próbálták eltitkolni, kiszivárgott a brutális hír: Nagyon durva dolgot művelt az álellenzéki párt

Európai titkosszolgálat leplezte le a „vendéget”.

Orosz befolyásolási hálózat tagja volt az a házaspár, akiket tavaly márciusban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről fordítottak vissza. A szélsőjobboldali konferenciára érkezőket a cseh titkosszolgálat leplezte le – írta meg a hvg.hu.

A Mi Hazánk hívta meg Oleg Volosin csapatát

Oleg Volosin és felesége, Nadja Szassz az orosz befolyásolási hálózat tagjai. Ez volt az oka annak, hogy a Belaruszból érkező oroszbarát műsorvezetőnőt

nem engedték be Magyarországra arra a 2023-as konferenciára,

amit a Mi Hazánk szervezett európai szélsőjobboldali pártoknak. A portál úgy tudja, hogy a nő emellett Soros Györgyről, a Nyílt Társadalom Alapítvány alapítójáról akart filmet forgatni. A hatóságok ellenőrizték és átkutatták a Fehéroroszországból érkező és ott jól ismert oroszbarát televíziós újságírónőt.

Az éjszakát a repülőtéren, egy fogdában töltötte,

majd másnap kitoloncolták Magyarországról.

Oleg Volosin az oroszoknak kémkedett

A lap információi szerint Nadja Szassz adatai szerepeltek a Schengeni Információs Rendszer (SIS) adatbázisában, amely Európa legnagyobb biztonsági és határigazgatási célú informatikai rendszere.

A SIS lehetővé teszi a bűnüldöző hatóságok, a határőrizeti szervek és az európai uniós ügynökségek, köztük a titkosszolgálatok számára, hogy információkat osszanak meg egymással, ezzel segítve az EU biztonságát.

Oleg Volosin, Szassz férje, orosz–ukrán újságíró. Korábban elnöki attasé volt Ukrajna korábbi moszkvai nagykövetségén, de az ukrán külügyminisztérium szóvivőjeként is dolgozott. 2022-ben,

11 nappal az orosz csapatok inváziója előtt költözött Ukrajnából Belaruszba.

2023-ban hazaárulással vádolták meg Ukrajnában: eszerint Volosin „az Orosz Föderáció katonai-politikai vezetését támogatta (!) az Ukrajna elleni felforgató tevékenységben„.

Nem mellesleg az amerikai kormányzat szankciók alá is helyezte Volosint,

állításuk szerint ugyanis az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) irányítása alatt tevékenykedik. A portál információi szerint a lekapcsolt orosz befolyásolási hálózat köréhez tartozik, feleségével együtt.

Valódi Hírek