Mi a kínra készülnek Pintérék? Kiszivárgott az ukázuk, már össze is hívták a katasztrófavédelmet

Pintér súlyos dologra kérte a katasztrófavédelem szerveit. Kíváncsiak vagyunk, ezt hogyan teljesítik majd.

Kedden több vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságnál is állománygyűlést tartottak, ahol komoly átszervezést jelentettek be – értesült több, egymástól független forrásból a telex.hu.

A részletek még nem nyilvánosak. A katasztrófavédelem Pintér kérésére sereglett össze

A portál információi szerint

a katasztrófavédelmi igazgatóságok hatósági jogköreinek egy részét a kormányhivatalok veszik át.

A katasztrófavédelem a vízügy, az iparbiztonság, a kritikus infrastruktúra és a tűzvédelem területén rendelkezik hatósági jogkörökkel. Az átalakítást követően ezek egy része kerülhet át a kormányhivatalokhoz.

Az átszervezésről, annak okairól és hátteréről egyelőre semmilyen részletet nem közölt sem az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, sem a Belügyminisztérium.

Pintérék nem először húzzák ki a gyufát a katasztrófavédelem munkatársainál. Tavaly nyáron megírtuk, hogy 2023 áprilisában járt le a tűzoltók baleset- és életbiztosítása, ami azt jelenti, hogy nem kaphatnak pénzbeli kártérítést. Így pedig az érintettek még akkor sem jogosultak a biztosítási sérelemdíjra, ha munka közben megsérülnek, vagy esetleg halálos baleset éri őket.

A katasztrófavédelem berkein belül nagy felháborodást váltott ki, hogy a Belügyminisztérium nem kötött új biztosítást. Az ügy megoldásaként már azt is felvetették, hogy a tűzoltók egyénileg vagy tűzoltóságonként kössenek maguknak biztosítást.

Kapcsolódó: Lecsapott a Belügyminisztérium, felzúdultak a tűzoltók Pintérék legújabb húzása miatt

Valódi Hírek