DK: Tények a XII. kerületi jelöltállítással kapcsolatban

Cáfolták a sajtóban elterjedt állításokat.

Mivel valótlanságok és féligazságok keringenek a nyilvánosságban a XII. kerületi önkormányzati jelöltállítással kapcsolatban, A DK összegyűjtötte az alábbi tényeket:

  • 1. A DK nem állított polgármester-jelöltet a kerületben, vagyis az a hír, hogy a DK „az előválasztás ellenére ráindított a kutyapárti jelöltre”, nem igaz. Nem terveztek polgármester-jelöltet állítani és nem is fognak. Ezért nem csatlakoztak saját jelölttel az előválasztáshoz sem.
  • 2. A DK jelöltjei viszont valóban indulnak a kerület egyéni körzeteiben önkormányzati képviselő-jelöltként. Közös többpárti jelöltet kiválasztani vagy tárgyalással, vagy előválasztással lehet. A kerületben ilyen tárgyalások nem folytak. A DK és a Kutyapárt között és képviselő-jelölti előválasztások sem voltak. Ezért a DK, szövetségeseivel együtt természetesen jelölteket állít. Ez sem „ráindulás”, hiszen nem született semmilyen megállapodás, ami ezt kizárná.
  • 3. A Momentum és a Kutyapárt valóban kötött egy kétpárti paktumot a körzetek felosztásáról, de ennek a DK és a többi ellenzéki párt nem volt részese, erről csak a sajtóból szereztek tudomást.
  • 4. A Kutyapárt az I., a III. és a VII. kerületben valóban ráindul az öt éve győztes, azóta hivatalban lévő ellenzéki polgármesterekre, veszélyeztetve a győzelmüket. Ez csak a Fidesznek jó

– írták lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

Valódi Hírek