Visszalépett az utolsó ellenjelölt: Egyetlen ellenzéki száll szembe a Fidesszel Hegyvidéken

Kendernay János visszalépett Kovács Gergely javára.

Kendernay János LMP-s politikus gratulált a hegyvidéki előválasztáson győztes Kovács Gergelynek, és Facebook-posztban tudatta, hogy az ellenzéki megállapodással összhangban visszalép a polgármesterjelöltségtől.

Megírtuk, hogy vasárnap véget ért az ellenzéki előválasztás a budapesti XII. kerület (Hegyvidék) összellenzéki polgármesteri címéért. A végleges eredmények alapján a versenyt

Kovács Gergely (MKKP) nyerte több mint 60%-kal, összesen 3829 szavazattal.

Második a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület színeiben indult civil Visi Piroska 1276 szavazattal lett, míg a Momentum jelöltje, Farkas Csaba a harmadik helyen végzett 1161 szavazattal.

Kendernay János visszalépett, ezt Facebook-bejegyzésben jelentette be. Írását változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Gratulálok a vasárnap este lezárult hegyvidéki ellenzéki előválasztás győztesének és pártjának.

Bejelentem, hogy a mai nappal

a MKKP BP XII. kerület (Magyar Kétfarkú Kutyapárt) polgármester-jelöltjének javára visszalépek.

Munkámmal és az általam képviselt LMP – Magyarország Zöld Pártjanak szervezetével Kovács Gergely polgármester-jelölt és a 12 egyéni ellenzéki képviselőjelölt kampányát és munkáját támogatni fogjuk. Mindent megteszünk közös sikerünk érdekében.

Az eredményes és sikeres hegyvidéki előválasztással egy fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy Budapest XII. kerületében 2024-ben sikerüljön nemcsak leváltani a Hegyvidéki Fidesz helyi, zöld környezetünk mértéktelen pusztítását szolgáló önkormányzását.

Valamit egy egészségesebb, szolidárisabb, valamint természeti kincseink, kulturális és történelmi örökségünket ápoló és védő, állatbarát és a jóllétünket szolgáló kerületté válhasson a #Hegyvidék. Mind személyemben, mind Magyarország Zöld Pártjaként ebben szövetségesek, társak leszünk.

A többnapos ellenzéki előválasztást a XII. kerületben több hónapos tárgyalássorozat és bizonytalanság jellemezte. Mi Zöldek az előválasztást nem csodafegyvernek tartjuk, és leginkább nem egymás legyőzését szolgáló eszköznek. Ugyanakkor elengedhetetlen számunkra, hogy valamennyi ellenzéki párt elfogadja a megmérettetés szabály- és feltételrendszerét.

Odaszúrt a Momentum jelöltjének

Értetlenséggel vettünk tudomást arról, hogy azok az ellenzéki pártok, amelyek nem szándékoztak, vagy nem tudnak polgármesterjelöltet állítani, de (továbbra is) részt kívánnak venni a kerületi ügyek alakításában, nem tudták formálisan elfogadni az előválasztás feltételeit.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártjának polgármester-jelöltjeként ezért nem vettem részt az előválasztáson, mert nem kívántam a nevemet adni egy kétértelmű és bizonytalan kimenetelű előválasztáshoz. Hátralépésemmel egyrészt a fókuszáltabb versenyhez kívántam hozzájárulni, másrészt a világos politikai protestnek akartam nyomatékot adni.

Szeretnék minden Hegyvidéki politikai szereplőt és szervezetet felszólítani, különösen azokat, akik a Momentum jelöltjét szövetségesükként közös kampányukkal támogatták. Így a Demokratikus Koalíciót és a Párbeszéd – Zöldeket, rajtuk kívül a Magyar Szocialista Pártot és a Jobbik-Konzervatívokat, hogy tartsák tiszteletben az előválasztás eredményét.

Egyetlen ellenzéki jelölt száll szembe a Fidesz indulójával

Fogadják el, hogy egy rendkívül erős legitimitású és társadalmi támogatottságú választási eredmény született. Továbbá felszólítom ezeket a pártokat, hogy a közös győzelmünk érdekében aktívan támogassák az ellenzéki polgármester-jelöltünket, illetve a közös egyéni képviselőjelölteket.

Tanuljunk a legutóbbi önkormányzati választások tapasztalataiból, legyünk mi mind a választások nyertesei, adjunk lehetőséget az ellenzéki többségű kerületi polgároknak, hogy végre változás következhessen be közös helyi ügyeinket illetően.

Az előválasztásokat előkészítő tárgyalásokon a Momentum Mozgalom javaslata, kérése volt, hogy a kampány tiszta és egymást tiszteletben tartó legyen.

Sajnálattal láttuk, hogy pont a Momentum sértette meg ezt a viselkedési kódexet. Ezzel a politikai magatartással semmilyen körülmények között sem tudunk azonosulni. Csak bizakodunk, hogy ez a szervezet levonja a szükséges tanulságokat ebből a választásból.”

Valódi Hírek