Vasárnap sem lesz kíméletes hozzánk az idő: Nem csoda, ha hasogat majd a fejed

Mutatjuk, mi vár ránk.

Az idei április szeszélyes, és ezt fizikailag is megérezzük. A fronthatás és a szél miatt sokaknak megfájdulhat a feje, levertek, dekoncentráltak lehetünk – derült ki az idokep.hu időjárás-jelentéséből.

Eső, de apró jég is eshet

Vasárnap nyugaton számíthatunk több napsütésre, máshol sok felhő lesz az égen. Időnként eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat, illetve

apró szemű jég is eshet.

Élénk, erős, kezdetben helyenként a Dunántúlon viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalra a szélcsendesebb északi és alföldi tájakon foltokban pára, köd képződhet. Kora reggel mínusz 2 és plusz 6, délután 9 és 18 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Nyugaton, északnyugaton hűvösebb marad az idő.

Hétfőn nyugaton, északnyugaton és délnyugaton várható a szárazabb az idő, és több napsütésre is ezeken a tájakon számíthatunk. Máshol

erősen felhős, borult idő lesz a jellemző,

többfelé eső, zápor is kialakulhat. Elsősorban nyugaton, északnyugaton és északkeleten lesz élénk, olykor erős az északias szél.

Hajnalban a derültebb, fagyra érzékeny helyeken gyengén fagyhat,

majd napközben mindössze 9 és 14 fok közé melegszik a levegő.

Ebbe a fejünk is belefájdul

Vasárnap az ország nagy részén hidegfronti hatás érvényesül, de a keleti tájakon még kettősfronti hatás várható. A hideg reggelen ismét felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak. Görcsös panaszok, vérnyomás-problémák és keringési panaszok is jelentkezhetnek.

A szeles idő miatt tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok,

a szél ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély.

A keleti tájakon élők dekoncentráltságot, fáradtságot, bágyadtságot is tapasztalhatnak, migrén is jelentkezhet.

Valódi Hírek