Majd’ felrobban Orbán Balázs: Kicsavarták a kezdeményezést a kezükből az EU-ban

Orbán Balázs dühöng.

Orbán Viktor és más szélsőjobboldali politikusok szónokoltak volna a kétnapos Nemzeti Konzervatív Konferencia (NatCon) előadásain, ám a hatóságok félbeszakították a rendezvényt.

A miniszterelnök politikai igazgatója a konferencia szünetében dühöngött

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia szünetében, magyar újságíróknak nyilatkozott Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai tanácsadója hangsúlyozta: a nemzeti konzervatív erőket az köti össze, hogy

elegük van a brüsszeli szuperállamból.

Elegük van a brüsszeli vezetés elhibázott politikájából, ami Európa hanyatlását okozza – írta az MTI.

„A nemzeti konzervatív erők nem értenek egyet a migrációbarát álláspontokkal, hanem a nemzetek Európájában, szabadságban szeretnének élni. Szeretnék, ha az Európai Unió képes lenne megvédeni a saját határait. Szeretnék, ha az Európai Unió ismét egy békeprojekt lenne, és nem alakulna át egy háborús projektté”

– mondta.

Aki betilt egy szélsőjobbos rendezvényt, az szerinte nem liberális

„Egészen elképesztő, ami itt történik, hogy több helyszínen is ellehetetlenítették a hatóságok, illetőleg az erőszakos szélsőbaloldali antifa-csoportok a konferencia létrejöttét”

– fogalmazott.

„Brüsszel többé már nem a szabadság fővárosa,

hanem egy baloldali, progresszív liberális elnyomásnak az eszköze, de a konferencia megvalósult. Nem lehet a szuverenista, bevándorlásellenes és békepárti erőket elhallgattatni”

– jelentette ki.

Szavai szerint tűrhetetlen, ami Brüsszelben történik. „Brüsszelben mindenképpen változásra van szükség, és az európai parlamenti választások június 9-én el tudják hozni a változást” – kampányolt pártja mellett.

Valódi Hírek