Visszafele sült el Szentkirályi Alexandra fegyvere: Karácsony Gergely helyett magát égette le Orbánék bukott szóvivője

Ez nagyon ciki.

Megírtuk, hogy Szentkirály Alexandra a Fidesz bukásra kijelölt főpolgármester-jelöltjeként a minap pontokba szedte, hogy szerinte miben tud többet, mint Karácsony Gergely főpolgármester.

Mire készül Szentkirályi?

Mint ismert, Szentkirályi arra készül, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje legyen a közelgő választásokon. Így a volt kormányszóvivő fog megmérkőzni a fővárosban Karácsony Gergellyel, akinek újrázását a DK–Momentum–MSZP–Párbeszéd szövetség is támogatja.

Szentkirályi neve már régóta keringett a nyilvánosságban a Fidesz lehetséges jelöltjeként, ám ő az üggyel kapcsolatban mindig úgy nyilatkozott: érti a jelöltekkel kapcsolatos találgatásokat, de ő inkább a kormányszóvivői munkára koncentrálna.

Szentkirályi Alexandra a közelmúltban Facebook-videóban mutatta meg a képességeit.

Milyen képességekkel rendelkezik?

A videóból kiderült:

  • Tud autót vezetni – ehhez csak gratulálni tudunk.
  • Meg tudja kérdezni Andrew-tól angolul, hogy hogy van.
  • Be tud csavarni egy villanykörtét. Tehát Szentkirályi azt állítja, hogy Karácsony még erre sem képes – bár felmerül a kérdés, ebben miért ennyire biztos.

Ezt jobb, ha senki sem csinálja Szentkirályi után

Szentkirályi „lenyűgöző” videóját azóta a kormányzati propaganda fizetett hirdetés formájában is terjeszteni kezdte. Ha alaposabban megvizsgáljuk Szentkirályi villanykörtés videóját, kiderül, ezt a mutatványt nemcsak Karácsony Gergely nem tudná megcsinálni, hanem mindenki számára gondot jelentene.

Szentkirályi ugyanis

egy áram alatt lévő foglalatba tekeri be a villanykörtét, ez pedig szigorúan tilos!

Amennyiben mégis így járnánk el, akkor fontos, hogy áramtalanítsuk a lámpát, valamint a biztosítékot is le kell kapcsolni ilyen esetekben. A csere során ugyanis megérinthetjük a világítótest feszültség alatti részét, ez pedig áramütést okozhat. Komolyabb esetekben – amennyiben a szükséges óvintézkedéseket elmulasztjuk – halálos is lehet az áramütés.

(propeller.hu nyomán)

Valódi Hírek