Rétvári Bence bekattant: A magyar katonák előtt csinált bohócot magából

Vajon komolyan gondolja, amit mondott?

Rétvári Bence „a béke érdekében” jelentett be hadseregfejlesztést

Európában a békének magyar hangja van (sic!), minden más nyelven csak a háborúról beszélnek – jelentette ki a váci honvédelmi napon Rétvári Bence, a rendezvény fővédnöke szombaton.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy az az Európai Unió, amelyik azért jött létre, hogy Európában béke legyen, az európai békealapból

most háborús költségeket finanszíroz, és közelebb van egy NATO és Oroszország közötti háború lehetősége, mint bármikor.

Persze, azt elfelejtette hozzátenni, hogy amennyiben Vlagyimir Putyin sikeresen leigázná Ukrajnát, Magyarország lenne a háborús agresszor Oroszország szomszédja. Vajon ki állítaná meg Putyint abban az esetben, ha az étvágya nem hagyna alább, és hazánkra is rátenné a mancsát?

Önmagának ellentmondva folytatta mondandóját

A békéhez erő kell„, ezért is indították el a Magyar Honvédség fejlesztését (!),

hogy Magyarországnak olyan honvédsége legyen, amely a saját lábán áll. Legyen kapacitás arra, hogy az ország számára kiemelkedően fontos eszközöket Magyarországon lehessen gyártani – magyarázkodott Rétvári Bence.

Ahhoz, hogy megőrizzük Magyarország békéjét, bizonyos hadfelszerelésekből is önellátónak kell lenni, hogy senki sehol ne lásson minket kiszolgáltatottnak, a saját lábunkon álljunk, erősek legyünk, és ellen tudjunk állni bármilyen nyomásnak

– hangoztatta a Fidesz politikusa.

Furcsa dologról képzelgett

Az államtitkár kitért arra is, hogy

Magyarország ma sokkal erősebb, mint egy évtizeddel ezelőtt volt, (…)

már nem lehet dróton rángatni, nem lehet lenyomni a nemzetközi fórumokon, mert van akkora erőnk, amivel meg tudjuk védeni a saját álláspontunkat„.

A rendezvény kapcsán kiemelte, hogy minden hagyományőrző honvédelmi nap hazaszeretetre nevel, a hazaszeretetet erősíti.

Hozzátette: ma már valódi erő van (?!) a magyar honvédségben, a gazdaságban, az emberek gondolkodásában, a kultúrában és a magyar identitásban, amit védeni kell. Furcsa állításait semmivel nem támasztotta alá.

A rendezvényen az érdeklődők látványos eszközökön és bemutatókon keresztül ismerkedhettek meg a Magyar Honvédség különböző területeivel. Az egész napos, ingyenes eseményt helyi szervek és egyesületek programja kísérte; a napot a közismert fideszes zenész, Varga Miklós és a Band koncertje zárja.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek