„Takarodjon most már a miniszter úr!” – kegyetlenül kiakadt az ismert videós Lázárra, fellázadt a terve ellen

Kuhár Bence a vonalbezárások terve miatt Lázár Jánost a birtokára száműzné, hogy ne okozhasson több kárt.

A MÁV vonalbezárási tervéről kiszivárgott dokumentum ügyét boncolgatta Kuhár Bence vasúti közlekedéssel foglalkozó videóblogger a friss kisfilmjében. A népszerű, közel 50 ezer követővel rendelkező influenszer a videójában zaklatottan kritizálta Lázár Jánost annak a MÁV egyes döntéshozói által kiszivárogtatott vasútrombolási terve miatt.

Mi történt pontosan? Lázár János újabb vonalbezárási terve derült ki

Mint írtuk, az értesülések szerint április 20-tól június 15-ig utasszámlálásba, úgynevezett „igényfelmérés”-be bújtatott vasútvonal-bezárást készítenek elő 8 magyarországi mellékvonalon.

Az egyik fő indok, hogy a mellékvonalakon egyre súlyosabb gondot okoz a dízelhajtású motorvonatok hiánya.

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium ezért fontolóra vette, hogy bizonyos vonalakon vonat helyet buszokkal oldják meg a közlekedést.

Kapcsolódó: Kiszivárgott Lázár brutális terve: Nem sikerült eltitkolni a készülő megszorítást

A MÁV–Volán-csoport az információkkal kapcsolatban azzal védekezett, hogy

„nem 8, hanem egyetlen újabb mellékvonal esetében sincs döntés módváltásról vagy bezárásról, ilyen döntés előkészítése nem zajlik a vasúttársaságnál”.

Óriási port kavart a hír

Kuhár Bencét saját bevallása szerint reggel elözönlötték az üzenetek Lázárék intézkedésével kapcsolatban.

A videós birtokába jutott információ szerint az egyik érintett szakaszon, és Kaposvár Kisbárapáti között a vasúti személyszállítás megmarad.

Kisbárapáti–Tab között azonban a vasúti személyszállítás megszűnik, a vonalszakaszt bezárják, „módváltásra” (autóbuszok közlekedtetésére – a szerk.) kerülhet sor, amennyiben a utasszámlálás, igényfelmérés során a szakemberek erre a következtetésre jutnak – részletezte.

Hozzátette, az érintett szakaszon alig közlekednek, így ott valószínűleg megszűnne a vasúti közlekedés.

Kuhár Bence hangsúlyozta, a vonalak bejárására – amelyeket most a bezárás veszélye fenyeget – akár egész napokat is hajlandó rászánni, hogy kiderüljön, mennyi utas közlekedik az érintett szakaszokon.

A saját statisztikáját a későbbiekben összevetné a „hivatalos” adatokkal.

„Ezt úgy szokták csinálni, hogy behirdetnek sokat, és akkor nem vesznek el mindent. Az ember pedig úgy érzi, győzött. De itt mi majd csak akkor győzünk, ha mind a 8 megmarad”

– mutatott rá.

Kéri a nézőket, hogy a vasútvonal-bezárások tervét mindenki ossza meg, hogy értesüljön a lakosság a felháborító tervről,

„és takarodjon most már a miniszter úr a kis birtokára lovacskázni”.

Mi történt 2023-ban?

Már tavaly nyáron felröppent a hír, hogy több mellékvonalon vethetik be a buszokat a Bz-motorkocsik helyett augusztus 1-jétől.

Júliusban arról írtunk, hogy 10 vasútvonalat zár be a MÁV. A mellékvonali járművek hiánya már akkor is komoly nehézségeket okozott a vasúttársaságnak, a bajt pedig csak tetézi, hogy egyre kevesebb pénz jut a karbantartásra.

A népszerű videós elküldte melegebb éghajlatra Lázárt

Mutatjuk a YouTube-ra feltöltött videóját:

(Bence Kuhár/YouTube/Nyugati Fény)

Valódi Hírek