Itt a bejelentés: Kiderült, ki váltja Jávor Benedeket a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-listáján

Hivatalos.

Barabás Richárd, a Párbeszéd-Zöldek társelnöke, újbudai alpolgármester került a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-listájának hetedik helyére – tudatta Facebook-oldalán a párt. Barabás Richárdot azt követően jelölték a listára, hogy Jávor Benedek visszalépett a pozíciótól.

Jávor Benedek a továbbiakban kívülről segíti az EP-csapat munkáját – közölte bejegyzésében a Párbeszéd-Zöldek, hozzátéve, a politikus folytatja a munkát a főváros brüsszeli képviseletének vezetőjeként, valamint a Párbeszéd–Zöldek uniós tanácsadójaként.

A Párbeszéd–Zöldek bejegyzését alább közöljük:

„KÖZLEMÉNY

A Párbeszéd – ZÖLDEK kongresszusa – a hazai zöldpolitikai képviseletben beállt változás, valamint a DK-val és az MSZP-vel kötött megállapodás nyomán – módosította a tavaly kihirdetett európai parlamenti listáját.

Ennek következtében az első helyen – a közös listán hetedikként –

Barabás Richárd társelnök képviseli a pártot a június 9-i választáson,

mögötte dr. Kocsis Krisztián, Szabó Tímea, dr. Erőss Gábor és Szabó Rebeka következik.

Az eddigi listavezető, dr. Jávor Benedek – saját kérésére – a továbbiakban kívülről segíti az EP-csapat munkáját.

Döntésének két oka volt. Az egyik: 2023-ban azzal az ambícióval látott munkához, hogy – összhangban az Európai Zöld Párt és a Párbeszéd – ZÖLDEK törekvéseivel – hathatós támogatást nyújt az LMP-vel közös szövetség, a »Zöld pólus« megteremtésére, ám az Ungár Péter vezette párt távolodása, NER-esedése sajnálatosan meghiúsította a célt.

A másik: az új, szociáldemokrata-zöld szövetségi rendszer Barabás Richárdnak testhezállóbb feladatokat kínál.

Jávor Benedek tovább folytatja a munkát Budapest Főváros Brüsszeli Képviseletének vezetőjeként és a Párbeszéd – ZÖLDEK uniós tanácsadójaként.

Budapest, 2024. április 12.”

(Párbeszéd – Zöldek/Facebook)

Valódi Hírek