„Ez Magyarország elárulása” – Rónai Sándor perzselő kritikát küldött az Orbán-kormánynak (+videó)

Rónai Sándor az Európai Unió ereje, az átláthatóság és ellenőrizhetőség kapcsán szólalt fel a közösség politikusai előtt.

Rónai Sándor kemény kritikát fogalmazott meg

Az Európai Unió akkor tud erős lenni, ha közösen meghozott politikáját minden tagállam végrehajtja – fogalmazott a minap Rónai Sándor a közösség politikusai előtt.

Van azonban egy tagállam, Magyarország, amelynek fő célja, hogy az átláthatóságot és az ellenőrizhetőséget megszüntesse – mutatott rá a felszólalásában a Demokratikus Koalíció EP-képviselője. Hozzáfűzte, Magyarországon ezt már megtette az Orbán-kormány.

Ez az egyik oka annak, hogy hazánk rosszul teljesít. Mindez rombolja az EU erejét, ám a fő kárvallottak a magyar emberek – fejtette ki.

Magyarország nyerne az uniós szabályok betartásával

Amennyiben sikerül az átláthatóságot és az ellenőrizhetőséget egységesen, szigorúan, minden tagországban kötelező érvénnyel szabályozni, akkor

annak haszonélvezője minden európai polgár, köztük a magyarok lesznek.

Ezáltal mindennapi életünk körülményei javulnának, legyen szó az egészségügyről, az oktatásról, a környezetvédelemről, közlekedésről, valamint a megélhetésről – hangsúlyozta Rónai.

Az árulásról

Ez az Európai Unió és a szociáldemokraták célja is – szögezte le a DK politikusa.

Schaller-Baross Ernő kérdésére válaszolva rámutatott a közösség politikusai előtt, hogy

az Orbán-kormány immár 14 éve lopja az európai és a magyar adófizetők pénzét,

miattuk nem érkezik meg több milliárd eurónyi uniós forrás Magyarországra.

„Ez a magyar emberek elárulása, ez Magyarország elárulása”

– fogalmazott Rónai Sándor, hozzátéve, hogy mindez ellen küzd a ő maga, valamint minden, Európáért dolgozó képviselőtársa is.

(Rónai Sándor/Facebook)

Valódi Hírek